9.11.2014

CHOCOLATE CAKE WITH RASPBERRIES

Halusin tehdä itselleni haasteen, ja niinpä päätin kokeilla suklaatäytekakun leipomista ensimmäistä kertaa. Sopivaa reseptiä etsiessäni menikin tovi, kun yritin valita sopivan reseptin kymmenien kakkureseptien joukosta. Lopulta päädyin leipomaan yhdistelmän muutamaa eri reseptiä hyödyntäen, mutta muokkasin ohjetta vielä hieman oman maun mukaiseksi.
En halunnut tehdä aivan tavallista suklaakakkua, joten päätin hieman käyttää luovuutta koristeluvaiheessa. Kakun päällysosan koristelin kahdella eri kermavaahdolla raidoittaen, vuorotellen aivan tavallista kermavaahtoa, ja sulatetulla leivontasuklaalla maustettua. Tämä toimi yllättävän hyvin, kun aluksi vähän jännitin, ettei kermavaahdot soptkeennu keskenään kakun pinnalla. Ripottelin kakun reunoille vielä tuoreita vadelmia raikastamaan muuten niin suklaista kakkua.
  
                                                                         Pohja:                                
                                                                        150 g voita tai margariinia
                                                                        2 1/2 dl sokeri
                                                                        2 kananmunaa
                                                                        2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                                        2 rkl kaakaojauhetta
                                                                        1 tl leivinjauhetta
                                                                         Täyte:
                                                                        2 dl kuohukermaa
                                                                        85 g tummaa suklaata
                                                                        1 tl liivatejauhetta
                                                                        1,5 rkl kahvia
                                                                         Koristeeksi:
                                                                        2 dl kuohukermaa
                                                                        50 g tummaa suklaata
                                                                        tuoreita vadelmia

1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen munat.
2. Sekoita kuivat aineet ja kääntele seos taikinaan.
3. Kaada taikina pyöreään vuokaan. Kypsennä kakkua 175-180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Jäähdytä.
4. Leikkaa kakku 2-3 levyksi. Kostuta kakku ja anna sen olla jääkaapissa yön yli.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sulatettu suklaa. Levitä kermavaahto tasaisesti kakkulevyjen väliin, ja anna sen olla jääkaapissa muutama tunti.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja pursota siitä puolet raidoiksi kakun päälle. Jätä raitojen väliin n. 1-2 cm.
7. Sulata suklaa ja sekoita se loppuun kermavaahtoon. Pursota loppu kermavaahto raidoiksi. Ripottele kakun reunoille vadelmia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti