5.4.2014

KIRJAVARAS: ELOKUVA-ARVOSTELU

Kuva: täältä.
Nyt taas pitkästä aikaan elokuva-arvostelua! Kävin eilen juuri ensi-iltana katsomassa Kirjavaras-elokuvan, joten teen kyseisestä elokuvasta nyt arvostelun.
Elokuvan päähenkilö on nuori Liesel-tyttö, joka muuttaa sijaisperheeseen Saksassa vellovan toisen maailmansodan vuoksi. Liesel ei osaa lukea, mutta sijaisisänsä Hansin avulla hän löytää kirjojen maailman, ja oivan pakotien ikävästä arjesta. Tarinassa mukana on myös kellarissa piileskelevä Max, jolle Liesel lukee kaupungin pormestarin kirjastosta luvatta lainaamiansa kirjoja, sekä naapurinpoika Rudy, joka on Lieselin paras ystävä.
Itse en ole lukenut tarinan kirjaversiota, joten en voi verrata kirjaa ja elokuvaa keskenään. Kuitenkin voin sanoa, että tämä oli yksi parhaimpia näkemiäni elokuvia, ihan sen takia, että elokuvan juonenkäänteet herättivpaljon ajatuksia.
Elokuva oli kestoltaan melko pitkä, yli kaksi tuntia, mutta silti se ei ollut mielestäni lainkaan puuduttava. Päinvastoin, pelkäsin kokoajan, että ei kai tämä elokuva lopu vielä. Loppu oli kuitenkin tehty hyvin, joten elokuvassa ei ns. jäänyt mikään kesken.
Pidin myös paljon siitä, ettei juonen alku ollut junnaava, vaan heti juonessa mentiin kunnolla eteenpäin. Juonen vauhti ei kuitenkaan ollut liian nopea, sillä lähes kokoajan oli kärryillä henkilöhahmoista ja tapahtumista.
Vaikka elokuvan juoni oli joissakin kohdissa melko surullinen, mukaan mahtui myös muutamia hauskoja kohtauksia. Tämä teki juoneen hyvän tasapainon, ja ikävistä tapahtumista huolimatta henkilöhahmot olivat iloisia persoonia.
Jälkeenpäin elokuvan tapahtumia jäi vielä pohtimaan, ja mielestäni tarina oli elokuvassa todella hyvä. Suosittelen ehdottomasti tämän elokuvan katsomista, en keksi elokuvasta juuri mitään, mikä ei olisi toiminut. Ja ainakin minulle tämä elokuva laukaisi suuren innon taas päästä lukemaan kirjoja, niin suuressa osassa kirjat olivat tässä elokuvassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti