14.4.2014

KUIN HAUTE COUTURE- NEULETAKKI

Aloitin neulomaan neuletakkia vuosi sitten, ja nyt olen lopultakin saanut sen valmiiksi. Se oli ensimmäinen isompi neuletyö, jonka olen neulonut.
Ohjeen löysin Moda-lehden numerosta 1/2012, ja ohje oli kyllä riittävän helppo. Ohje oli myös selkeä lukea, joten minulla ei ollut suurempia ongelmia neuletakkia tehdessäni. Lankana käytin Novitan Bambu-lankaa, jota voin kyllä ehdottomasti suositella neuleisiin. Lanka oli materiaaliltaan hyvälaatuista, 50% puuvilla ja 50% bambuviskoosia, joten se tuntuu ihanan pehmeältä eikä kutita yhtään.
Neuletyötä oli ilo tehdä, kun etenin pikkuhiljaa, enkä ottanut itselleni juurikaan tavoitteita, miten nopeasti neuletakin pitäisi valmistua. Tosin sellaisen tavoitteen laitoin itselleni, ettei työn valmistumiseen menisi yli kahta vuotta, ja ei mennyt.
Lopulta tosin halusin jo saada työn mahdollisimman nopeasti valmiiksi, ja neulontainnostuksen saaneena neuloin toisen hihan alle kahdessa viikossa. Neuletakin kokoaminen olikin sitten vähän isompi homma, kun olin ensin ajatellut, joten sain kulutettua ompeluvaiheeseen kokonaisen päivän.
Vaikka neulottavaa tässä työssä riitti neulomista, en kuitenkaan saanut yliannostusta neulomiseen, vaan sen sijaan jo innoissani suunnittelen uusia neuletöitä. Oli nimittäin mahtava tunne, kun sain neulottua neuletakin valmiiksi, tuntui kuin olisin ylittänyt itseni.
Näin muuten lähes samanlaisen neuletakin Moschinon Haute Couture-osastolla. Totesin, että tekemäni neuletakki on jollain tavalla myös Haute Couture-vaate, onhan se tehty mittojen mukaan ja kokonaan käsityönä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti