8.10.2014

DIY: RAITAPAITA

Vaatekaappini ehdottomiin lempivaatteisiini kuuluu eräs musta-valko-raidallinen raitapaita, jota olen käyttänyt aivan valtavasti, niin usein kuin vain on mahdollista. Kyseinen t-paita löytyi H&M:stä reilu vuosi sitten, ja on kestänyt yllättävän hyvin, vieläkin aivan siisti, vaikka se onkin pesty jo kymmeniä kertoja. Nyt se oli kuitenkin alkanut jo olla hihoista liian pieni, mutta muuten vielä melko siisti, joten päätin hieman muokata sitä.
Sain idean, että voisin purkaa hihat irti, jotta raitapaitaa voisi vielä käyttää. Ratkoin siis hihat varovasti irti, jotta kangas ei vaurioittuisi tai ratkeaisi. Tämän jälkeen käänsin kädentietaitteet ja huolittelin ne kaksoisneulalla. Hihakappaleet säästin, ja myös niille tuli käyttöä ommellessa, nimittäin hihoja käytin kokeillessani, onko kaksoisneulaommel sellaista kuin pitää, ja eipä aluksi muuten ollut... Mutta jälkeenpäin ajateltuna, onneksi kokeilin ensin tilkulle, sillä muuten kädentietaitteista olisi tullut epäsiistit. Eli säästän aina tästä lähtien ylimääräiset kangaspalat kokeilutilkuiksi, niin varsinaisen työn jälki on siisti.
Tämä tuunausprojekti oli erittäin nopea ja myös melko helppo, haastavin vaihe taisi olla taitteiden ompelu kaksoisneulalla. Ja voisin vaikka muillekin t-paidoille tehdä jatkossa samanlaisen muokkauksen, niin yksinkertainen se oli, ja uudisti heti paidan yleisilmettä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti