25.6.2014

RAPARPERIKAKKU

Juhannuksena leivoin erästä hyvinkin kesäistä herkkua, nimittäin raparperikakkua.Raparperihilloke kannattaa muuten tehdä jo vähän ennen kakun leipomista ja laittaa jääkaappiin jäähtymään, jotta raparperista hieman vähenee happamuus, ja näin esiin pääsevät myös kakun pohjassa käytetyt mausteet, kuten kardemumma.


Tarvikkeet:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1 rkl kardemummaa
2 dl raparperihilloketta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot, kohotusaine ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Lusikoi pinnalle raparperihilloketta. Paista kakku kypsäksi 200-asteisessa uunissa. Paistoaika on noin 45 minuuttia.

Raparperihilloke:
7 dl raparperia
2 dl sokeria
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 20 minuuttia.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti