15.12.2015

10 FASHION BLOGGING TIPS

blogging_tips Eilen blogini täytti 2,5 vuotta. Jee! Tajusin muuten vasta nyt, että miksi sitä ei myös "juhlisi" blogin puolivuotis-synttäreitä... Aloin kuitenkin nyt listailemaan juttuja, jotka olen oppinut/huomannut toimiviksi blogitaipaleen aikana, ja päätin jakaa tämän listan myös blogiin, jos siitä olisi vaikka aloitteleville bloggaajille apua. Ja lisäilkää ihmeessä kommenttiboksiin vinkkejä, mitä teille tulee mieleen!

Tee postauksia sen verran, kun ehdit, jaksat ja sinulla on ideoita. Pitkä selitys, mutta pointtina se, että on hyvä löytää se juuri oma bloggausrytmi. Toiselle sopii postaus per päivä -tahti, mutta toisille taas yksi postaus viikossa teettää jo riittävästi työtä. Itselle sopivan bloggaustahdin löytää kuitenkin vain kokeilemalla. Kun bloggaaminen tuntuu mielekkäältä ja vaivattomalta, sopiva tahti on varmasti löytynyt. Siitä kannattaa  pitää kiinni, sillä lukijat tottuvat postaustahtiisi nopeasti.

Tee ulkoasusta selkeä. On lukijoitakin kohtaan huomaavaista, että blogin ulkoasu on selkeä, eikä sieltä bongahtele ties mitä härpäkkeitä... Älä kuitenkaan unohda persoonallisuutta, joten käytä ihmeessä värejä blogin ulkoasussa, jos ne ovat sinun juttusi, kunhan blogi on vielä helppolukuinen.

IMG_4217 Bloggaa juuri omalla tyylillä. Tämä on ehkä tärkein neuvo, minkä bloggaamisesta voi antaa. Blogi on mahtava väylä toteuttaa itseään ja olla luova, joten tee siitä omannäköinen, äläkä pelkää olla erilainen kuin muut. Sinun blogisi, sinun sääntösi!

Mieti tarkkaan, mitä laitat nettiin. Kuulostaa tylsältä, mutta kannattaa ottaa tosissaan, sillä mitä nettiin laitat, et välttämättä koskaan saa sieltä pois... Hyvä tapa on miettiä, voitaisiinko juttusi julkaista sanomalehdessä, jota saattaa lukea kuka tahansa. Jos et ole ihan varma, harkitse vielä, kannattaako postaus julkaista.

Suunnittele blogiviikko etukäteen. Itse pidän joka maanantai pienen blogisuunnitteluhetken, jolloin käyn läpi, mitä postauksia teen milloinkin, mikä päivä otan kuvia, täytyykö viikon aikana tehdä jotakin muita blogiin liittyviä juttuja yms. Ja tätä voin suositella jokaiselle! Siihen ei mene kuin hetki, ja näin pysyt paremmin järjestyksessä.

Lataa kuvat Flickrin kautta. Bloggerin oman kuvanlatauksen tila loppuu yllättävän nopeasti, mutta sen sijaan esim. Flickrissä tallennustilaa on reippaasti enemmän. Flickrissä on myös se hyvä puoli, että se ei muuta kuvien laatua huonommaksi.

IMG_4212 Muokkaa ulkoasua koodauksin. Jos haluat tehdä blogin ulkoasusta hieman persoonallisemman, kannattaa opetella koodauksen alkeet. Se ei ole edes kovin vaikeaa, päinvastoin netistä löytyy vaikka kuinka paljon helppoja koodausohjeita ja ns. apublogeja. Koodauksilla pystyt mm. keskittämään blogin elementtejä ja muokkaamaan välien kokoa.

Pidä sellaista blogia, josta unelmoit. Tästä voisi kirjoittaa ihan oman postauksensa! Mutta pääpointtina olisi miettiä unelmien blogia. Mistä aiheista siellä olisi postauksia, millaisia kuvat olisivat, entä ulkoasu? Mieti sitten, voisitko  kehittää omaa blogiasi siihen suuntaan. Muutoksen ei tarvitse tapahtua heti, vaan pikkuhiljaa, sillä blogatessa oppii koko ajan uusi juttuja.

Ota käyttöön myös muut some-kanavat. Itse olen luonut blogille Facebook-sivun, ja Instagramiin sekä Snapchattiin päivitän paljon blogiin liittyviä juttuja. Hyvä keino olla aktiivinen on nimenomaan some-kanavien käyttö. Jos olet matkalla, etkä ehdi päivittää blogia, päivitä tekemisiäsi vaikka Snapchattiin, niin lukijat pysyvät menoissasi mukana. Erityisesti Snapchat on myös siinä mielessä hyvä, että sinne tulee usein jaettua vähän henkilökohtaisempia ja arkisempa juttuja kuin blogiin, joten lukijat pääsevät kurkistamaan pintaa syvemmälle!

Älä ota paineita bloggaamisesta. Bloggaamisen on tarkoitus olla hauskaa, eikä ikävä velvollisuus! Pidä siis suosiolla pari päivää taukoa, jos bloggaaminen alkaa tuntumaan pakkopullalta. Itse olen myös huomannut, että usein pieni tauko on paras tapa saada uusia ideoita ja bloggaamiseen uutta puhtia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti