26.12.2015

DEMI-LEHDESSÄ!

IMG_4306 IMG_4304 IMG_4303 Oletteko jo lukeneet tammikuun Demin? Itse odottelin sitä jo useamman viikon, kun olin päässyt hieman osallistumaan lehden tekoon...
Olin tosiaan tet-harjoittelussa Demissä marraskuussa, ja kirjoittelin  siitä enemmän täällä. Yhtenä tehtävänäni oli lukea Siiri Enorannan Surunhauras, Lasinterävä -kirja, ja kirjoittaa siitä kirja-arvio. Aikaa minulla oli viikko, ja kyseessä oli liki 500-sivuinen kirja, joten aluksi vähän jännitin, että miten tästä selviydytään ajoissa... Mutta hyvin ehdin! Minulla oli joka päiväksi tavoitteena lukea tietty sivumäärä, ja hyvin pysyin tavoitteessa. 
Arvion kirjoittaminen lehteen olikin sitten  melko erilaista kuin vaikka blogiin kirjoittaminen. Siinä missä blogiin jaarittelen yhdestä kirjasta vähän kaikenlaista, lehdessä oli rajallinen määrä tilaa arviota varten. Lauseita piti supistaa reippaasti ja käyttää lyhyitä sanoja, jotta arvioon mahtui kaikki oleellinen, kuten lyhennelmä juonesta, maininta kirjailijasta sekä omaa pohdintaa. Mutta hauskaa se silti oli, ja opin samalla kirjoittamisesta uusia juttuja.
En nyt lähde blogiin enää tekemään erillistä kirja-arviota,  mutta pienen suosituksen voisin antaa. Luen nimittäin itse melko vähän kotimaista kirjallisuutta, joten en olisi muuten edes tajunnut lukea koko kirjaa. Kirja oli kuitenkin loistava! Juoni eteni reippaasti, eikä lukemista olisi millään malttanut jättää kesken. Innostuin kirjasta jopa niin paljon, että ajattelin lukea Siiri Enorannan muitakin teoksia.

2 kommenttia :