12.12.2015

TYTTÖ SINÄ OLET...

IMG_4174 Kirja, joka jokaisen tytön tulisi lukea. Se voisi olla paras tapa kuvailla Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet -kirjaa. 
Kyseessä on nimittäin ehkä innostavin lukemani opas ikinä. Opas siitä, kuinka olla tyttö, ja mitä jokaisen tytön tulisi tietää. Kirja oli kuitenkin ihanan inspiroiva! Se koostui nimittäin muutaman sivun kappaleista, joissa jokaisessa käsiteltiin jotakin ominaisuutta, kuten itsevarmuutta, luovuutta, rehellisyyttä yms. Jokaisessa kappaleessa oli tietoa esimerkiksi unelmien tavoittelemisesta, ystävyydestä ja vaikuttamisesta, mutta myös kirjailijan omia kokemuksia, kysymyksiä lukijalle sekä menestyneiden naisten tarinoita.

IMG_4183 Minulle ainakin tuli kirjaa lukiessa äärimmäisen inspiroitunut fiilis. Voisin tehdä sitä ja tätä, kehittää osaamistani ja vahvistaa itsevarmuutta. Kuinka usein kirjaa lukiessa tulee tällainen fiilis? Minulle tämä oli ensimmäinen kerta.
Välillä kävi jopa niin, että oli pakko keskeyttää kirjan lukeminen ja miettiä hetken, miten voisin toteuttaa unelmiani, lisätä itsevarmuuttani tai vain olla luovempi. Näissä jutuissa auttoivat erityisesti kirjan aikaa esitetyt kysymykset. Ja niitä mainitsemiani kysymyksiä olivat mm. Onko sinulla paljon ideoita? Kun saat hyvän idean, toteutatko sen? Mitkä ovat ne persoonallisuuden piirteet, jotka tekevät sinusta sinut?
 
IMG_4196 Tämä kirja on sellainen, johon on ihana palata vielä uudestaan. Lukea omia suosikkipätkiä tai ihan vain satunnainen kappale päivän ajatukseksi. Voisi oikeastaan ottaa tavoitteeksi, että joka päivä, tai ainakin joka viikko, lukisi kirjasta yhden kappaleen ja toteuttaisi siitä saamia vinkkejä arkielämässä.
Laitan loppuun vielä muutamia suosikkikohtiani kirjasta.

" Itsevarma tyttö ei anna muiden määritellä, minkälainen on."

" Siinä, että haluaa voittaa, menestyä ja olla paras, ei ole mitään hävettävää. Kun voittaa, menestyy tai on paras, siinä ei ole mitään hävettävää. Päinvastoin. Se on ylpeyden, onnen ja juhlistamisen paikka."

" Pidä silloin tällöin itsesi kanssa voimapäivä. Voimapäivänä  saat tehdä vain sellaisia asioita, joista pidät. Se on päivä, jolloin olet itsesi paras ystävä, ja hemmottelet itseäsi."

2 kommenttia :

  1. Itse pidin tästä kirjasta myös tositosi paljon! Ihanan kannustavia ja inspiroivia tekstejä ja sanoja :) itsekin olen ajatellut ottaa tavaksi tuon, että vaikka edes joka viikko lukisi yhden pätkän tuolta kirjasta :) ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja vois vaikka maanantaisin lukea pätkän kirjasta viikon ajatukseksi :)

      Poista