16.11.2013

SUKLAAJUUSTOKAKKU

Teimme kotona viime viikonloppuna isänpäiväkakuksi suklaajuustokakkua. En ollut koskaan ennen maistanut kyseistä kakkua, mutta hyvää oli. Erikoista kakussa oli se, että täyte olikin pohjalla, eikä päällä, niin kuin yleensä. Kakku oli myös siitä hyvää, että kun sitä säilytti jääkaapissa pari päivää, se muuttui vain paremmaksi ja paremmaksi. Ehdottomasti suosittelen tätä kakkua, kun se ei edes ollut liian makea tai rasvainen.

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,25 dl kaakaojauhoa

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
1 1/3 rkl sokeria
2 rkl kylmää kahvia
100g taloussuklaata
1 tl liivatejauhetta
1 1/3 dl kuohukermaa
2 valkuaista

Valmista ensin pohja.
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan.
3. Kaada taikina voideltuun taikinavuokaan ja paista 200 asteessa n. 10 min.

Valmista sitten täyte.
1. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja kahvi keskenään. Vatkaa seos tasaiseksi.
2. Lisää sulatettu suklaa hieman jäähtyneenä.
3. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen liivatejauhe. Kaada liivatejauhoseos täytteeseen.
4. Vatkaa kerma ja valkuaiset omiksi vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot lisäämällä ne täytteeseen.
5. Kaada jäähtynyt kakkupohja kakkuvuoasta pöydälle ja levitä täyte saman kakkuvuoan pohjalle. Aseta kakkupohja täytteen päälle, ja anna kakun jäähtyä jääkaapissa yön yli.



4 kommenttia :

  1. Moi! Sun blogin reseptit vaikuttaa tosi kivoilta!

    http://leopardella.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valitsenkin aina vain parhaat reseptit blogiini :)

      Poista
  2. Sulla on kyllä älyttömän kaunis blogi! (::

    http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tarkoitatko blogini ulkoasua? Olen miettinyt, onko se hyvä, mutta kiva, jos pidät blogistani :)

      Poista