17.2.2016

OREO KUPPIKAKUT

IMG_4604 IMG_4601 Oreot kuuluvat ehdottomasti suosikkiherkkujeni joukkoon, ja niinpä etsin jatkuvasti uusia herkullisia Oreo-reseptejä. Tein jo viime syksynä Oreo-juustokakkua, ja tällä kertaa kokeilin Oreo-kuppikakkuja, nam! 
Ja Oreoita ei näistä kuppikakuista puutu, sillä niitä löytyy niin taikinasta, kuorrutteesta kuin koristeistakin. Kuppikakkuvuoat on muuten syötäviä vohvelivuokia, aika hauska idea! Älyttömän makeita ne tosin ovat, mutta ne ovat rakenteeltaan niin "vahvoja", että kuppikakku on helppo syödä vuoan kanssa.
Ohjeella tulee 12 kuppikakkua. Resepti löytyy myös täältä.

POHJA:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa)
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2/3 dl öljyä
6 kpl Oreo-keksejä

KUORRUTE:
 3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 dl tomusokeria
6 kpl Oreo-keksejä

KORISTELUUN:
6 kpl Oreo-keksejä

Mittaa kuivat kuivat aineet kulhoon, ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kananmunat, maito sekä öljy, sekoita. Murskaa keksit ja sekoita nekin joukkoon. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. Nosta kuppikakut pelliltä ja anna niiden jäähtyä hetki.

Valmista täyte. Mittaa kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri, ja murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Lisää vaahdon joukkoon keksijauhe. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja puolita keksit koristeiksi. Nosta puolikas Oreo-keksi kuppikakkujen päälle.

2 kommenttia :