5.7.2014

VIRKATTU LAUKKU

Ihastuin täysin trikookuteesta virkkaamiseen sen jälkeen, kun virkkasin viimetalvena korin paidoista leikatuista trikookuteista. Vaikka trikookuteesta virkatut käsityöt ovat työn loppuvaiheella jo melko painavia, lanka on niin paksua, että virkkaustyö etenee joutuisasti.
Tällä kertaa virkkasin korin sijaan kesäkassin. Ohjeen löysin Moda-lehden numerosta 5-6/2014, vaikka tosin hieman muokkasin itse ohjetta. Ohjeen mukaan laukun olkaimet oli tehty solmimalla, mutta minä virkkasin ensin silmukkaketjun ja kiinnitin laukkuun, ja sen jälkeen virkkasin vielä kiinteillä silmukoilla yhden kerroksen, jotta olkaimet kestäisivät käyttöä mahdollisimman hyvin. Se olikin hyvä ratkaisu, sillä laukun tekovaiheessa hieman pelkäsin, että tästä laukusta tulisi jo itsessään liian painava, mutta hyvät olkaimet saivat laukun painon jakautumaan tasaisemmin.
Käytin tässä työssä lankana valmista trikookudetta itsetehdyn sijaan, mikä kannatti, sillä valmis trikookude on ns. jäykempää, joten laukku pysyy paremmin muodossaan. Valmis trikookude on myös hieman paksumpaa, joten viimeisiä kerroksia virkatessa kädet alkoivat väsyä toden teolla.
Kyllä siis näinkin paksusta materiaalista kuin trikookude, pystyy virkkaamaan kesäkassin, kunhan muistaa tehdä riittävän kestävät olkaimet, ja käyttää valmista trikookudetta. Laukun pohja on kuitenkin painoltaan aina melko kevyt reunoihin verrattuna, joten pohja voi hieman ns. roikkua. Mikäli tämä häiritsee, laukun sisään voi asettaa pohjan kokoisen palan paksua pahvia, joka saa pohjan pysymään suorana.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti