23.9.2013

HANNA-TÄDIN PIKKULEIVÄT

Kotitaloudessa saimme mukavan kotitehtävän, eli meidän piti leipoa jokin murotaikinaleivonnainen. Mietin ensin, mitä leipoisin, ja lopulta päädyin Hanna-tädin pikkuleipiin. Hyvänmakuisia olivat, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ohjeen tarvikemäärästä saa 25 kpl.


Tarvikkeet:

50 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl ranskankermaa

1. Sulata rasva kattilassa, ja ota kattila liedeltä, ennen kuin rasva ruskistuu. Sekoita sokeri siihen puuhaarukalla.
2. Yhdistä vehnäjauho, perunajauho, ruokasooda ja leivinjauhe.Sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi ranskankerma ja vaivaa taikina tasaiseksi.
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa samankokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi ja pane pellille leivinpaperille.
4. Paista Hanna-tädin pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasossa 8-9 minuuttia.



Etsiresepti.fi pyysi minua liittymään sivustoonsa, joten tästä lähtien ruoka-aiheisia postauksiani voi lukea myös sieltä.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti