6.9.2015

LIFESTYLE- VAI MUOTIBLOGI?

IMG_1479 Olen viime aikoina pohtinut melko paljon blogiin liittyviä asioita, joten niinpä ajattelin niiden olevan hyvä aihe pohdinta-haasteen ensimmäiseksi kerraksi.
Ihan aluksi voisin kertoa vähän bloggamishistoriastani. Aloitin bloggaamisen reilut kaksi vuotta sitten lähes tietämättömänä, millaisia blogit oikeastaan ovat. Minulle nimittäin ehdotettiin blogin aloittamista. No, ajattelin tällöin, että oma blogini tulisi ehdottomasti olemaan muotiblogi. Siis ihan kirjaimellisesti muotiblogi. Blogin pääaihealueena olisi kauden muoti, siihen liittyvät inspiraatiopostaukset yms. Tosin ehkä hieman nurinkurista oli, että en tuolloin vielä kuvannut juuri lainkaan asukuvia, vaan aloitin sen vasta vuoden päästä. 

IMG_1477 Kuten arvata saattaa, blogi ja sen kategorointi on hieman muuttunut sen jälkeen. Melko nopeasti  blogin aloittamisen jälkeen nimittäin huomasin, että aihealuetta on pakko vähän laajentaa, jotta blogi pysyisi monipuolisena, ja postausaiheita olisi riittävästi. Ja sitten alkoi sellainen kokeiluvaihe, että tein (ja suunnittelin)  kaikenlaisia postauksia, ja blogin aihealue taas muuttui vähän liian laajaksi. Mutta toisaalta en harmittele ensimmäisen vuoden bloggauskokeiluja. Tein monia tosi kivoja ja vähän erilaisia postauksia, kokeilin uusia juttuja ja etsin samalla juuri omaa tyyliäni.
Kuintenkin blogin 1.v-synttäreiden (hehe) lähestyessä aloin todella miettimään, että millaisten postausten tekemisestä tykkään, ja millaista blogia haluaisin pitää. Useampi juttu karsiutui pois ja aloitin silloin päivän asujen kuvaamisen. 

IMG_1291 Näin useamman vuoden bloggaamisen jälkeen olen vasta pikku hiljaa alkanut löytämään oman tyylini blogin suhteen. Olen suurinpiirtein päättänyt ne aihealueet, joista teen postauksia, mutta edelleen välillä mietin blogini kategorioimista. Toisaalta pidän muotiblogia, kun kokoan tsekkauksia kauden muodista, kuvaan asukuvia ja muotinäytöksiä, luen ja arvostelen tyylikirjoja yms. Mutta sitten taas toisaalta niiden lisäksi jaan blogissani suosikkireseptejäni,  kirjoitan pohdiskeluja, teen valokuvauspostauksia, ja välillä ihan perus lifestyle-postauksiakin. 
Mitä tällä haluan siis sanoa? Itse olen löytänyt oman tyylini blogata vain kokeilemalla rohkeasti vaikka mitä juttuja, ja jatkamalla niitä, jotka tuntuvat eniten omalta. Olen varmasti tehnyt paljon virheitä ja opin jatkuvasti uusia juttuja, mutta niin sen kuuluukin mennä. Heti ei tarvitse olla täydellinen.

2 kommenttia :

  1. Kiva blogi tää on! Ei kannata liikaa kategorisoida, vaan kirjoittaa just siitä, mikä itseä kiinnostaa eniten :)

    Picture Me

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitti! Ja niinpä, jotenkin bloggaaminen on rennompaa ja luovempaa, kun kirjoittelee just siitä, mikä tuntuu hyvältä :)

      Poista