20.9.2015

UNELMISTA JA TAVOITTEISTA

IMG_8357 Kirjoittelin viikko sitten tässä postauksessa ajatuksiani positiivisuudesta. Mainitsin eräänä vinkkinä positiivisuuteen unelmien tavoittelun, ja niinpä ajattelin jatkaa vähän samalla teemalla, eli kirjoittelemalla ajatuksiani unelmista ja niiden toteuttamisesta.
Viikko sitten käytin nimittäin päivän listaamaan unelmiani.  Unelmia, jotka ovat jo toteutuneet, kuten matkat Pariisiin ja Roomaan. Unelmia, jotka ovat toteutumassa lähiaikoina (n. vuoden sisällä), kuten joitakin muita matkoja, sekä unelmia, jotka ovat vasta ajatuksen tasolla, kuten kirjan kirjoittaminen. Ja tällainen listaus/pohdiskelu kyllä kannatti. Ensinnäkin huomasin, että olen jo toteuttanut useita suurempia ja pienempiäkin haaveitani. Ehkä suurimpina jotkin matkat, mutta myös esim. macaron-leivosten syöminen Pariisissa ja opettelu paremmaksi valokuvaajaksi. Ja niiden lisäksi tulevan vuoden aikana on tapahtumassa monia ihania asioita, joita en malttaisi millään odottaa...


IMG_8631 Mutta, haaveilu piristää arkea, ja ehkä kaikista eniten innostuin ihan vain unelmieni listaamisesta. Olisi niin paljon asioita, joita haluaisi tehdä ja kokea... Mietin ihan tarkasti, että millaiselle matkalle haluaisin lähteä, tai minkälaisen kirjan haluaisin kirjoittaa. Mikä on se minun juttu, jonka haluan saavuttaa? Totuus kuitenkin on, että pelkällä haaveilulla unelmat eivät toteudu, vaan niiden eteen on oltava valmis tekemään töitä. 
Niinpä siis tässä "unelmalistauksessani" listasin jokaisen unelmani perään asioita, mitä aion tehdä sen saavuttamiseksi. Totta kai näin aluksi voi olla vähän haastavaa miettiä, että mitä sen eteen todellisuudessa täytyisi tehdä, mutta kysehän on vain alustavasta suunnitelmasta. Myöhemmin voi lisätä juttuja, ja tarvittaessa yliviivata asioita, jotka eivät sitten toimineetkaan.
Jotta unelmien toteuttaminen ei kuitenkaan jää vain ajatuksen tasolle, suunnitellessa on hyvä myös miettiä  realistinen aikataulu ja listata välitavoitteita. Esimerkiksi kirjaa kirjoittaessa ensimmäinen välitavoite voisi olla henkilöhahmojen suunnittelu. Ja jotta homma pysyy mielekkäänä, välitavoitteiden saavuttaminen on jo onnistuminen, josta kannattaa olla iloinen. Näin sen suuren haaveen toteuttaminen on taas yhden askeleen lähempänä.

IMG_1989 Tottakai unelmia saavuttaessa voi myös tulla eteen vastoinkäymisiä, ja kaikki unelmat eivät välttämättä koskaan toteudu. Silti ei kannata lannistua. Ensinnäkin, ihan jo suunnitteluvaiheessa kannatta miettiä, mitkä asiat saattaisivat estää unelman toteutumisen, ja voisiko ne jotenkin välttää tai ainakin ennakoida.
Tietynlainen realistisuus myös kannattaa, sillä unelmat voi muuttua tai uudistua ajan kuluessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ihania asioita voisi silti tapahtua, sillä alkuperäisen haaveen sijaan voi kokea jotakin mahtavaa, mistä ei edes tiennyt unelmoivan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti