6.1.2016

2016- UNELMIEN VUOSI

IMG_4413 Vuosi vaihtui, ja nyt pää vilisee uusia ideoita vuodelle 2016. Samalla tein uuden vuoden lupauksen, (tai oikeastaan päätöksen!) että tästä tulee hyvä vuosi.
Tein saman lupauksen myös vuodelle 2015, ja näin jälkeenpäin sanottuna se onnistui loistavasti. Tein useita ihania matkoja, tutustuin moneen uuteen tyyppiin ja opin vaikka mitä. Kun listasin Best of 2015 -postauksiin menneen vuoden kohokohtia, niitä löytyikin melkoinen määrä. Kysymys siis kuuluukin, miksi vuodesta tuli niin huippu, ja millä jutuilla sain tavoitteeni saavutettua?

IMG_4385 Listaa kaikki pienet kivat jutut ylös. Minulla on kalenterin tyhjät sivut varattuna kivojen juttujen listaamiseen, ja tavoitteenani on saada vuodessa kokoon 100 juttua. Toki listalla voi olla myös unelmien saavuttamisia, mutta lähinnä arkisia juttuja, jotka muuten unohtuisi. Olen listannut mm. Yöuinti meressä, teehetki omenapuun alla, bloggaaminen kahvilassa, popcorn-kakun maistaminen sekä videon tekeminen kesälomasta. 

Lähde aktiivisesti mukaan uusiin juttuihin. Paras tapa tehdä unelmien vuosi on yksinkertaisesti vain etsiä kokoajan kivoja leirejä, tapahtumia, haasteita yms, joihin vähän edes kiinnostaisi lähteä mukaan. Juttujen ei tarvitse aina olla mitään kovin suuria, sillä unelmien vuosi syntyy usein pienistä palasista. Itselleni jäi viime vuodesta mieleen aivan extempore-reissu Hankoon, joka keksittiin vain pari tuntia ennen lähtöä.
  
IMG_4404 Toteuta unelmiasi. Pidän välillä unelmointihetkiä, jolloin selailen netistä ihania kuvia, teen kollaaseja ja leikkaan lehdistä kauniita sivuja. Se auttaa hahmottamaan, mistä jutuista oikeasti haaveilen. Monesti alkaa helposti vähättelemään omia unelmiaan, kun en minä voi saavuttaa sitä, ei se kuitenkaan onnistu jne.  Tämä pitää kuitenkin unohtaa! Kun haaveilet jostakin, mieti miten voisit saavuttaa sen, ja toteuta se.

Yritä suhtautua kaikkeen positiivisesti. Unelmien vuosi ei ole yhtä kuin täydellinen vuosi, sillä täydellisyyttä ei ole olemassakaan. Fakta on, että jokaiseen vuoteen mahtuu myös tylsiä ja ikäviä asioita. Niiden ei kuitenkaan kuulu lannistaa vaan vahvistaa. Mitä uutta opit siitä? Kasvattiko se sinua ihmisenä? 
Positiivisuudesta kirjoittelin enemmän täällä.

Ihanaa vuotta 2016!

4 kommenttia :

  1. Hyviä vinkkejä! Viime vuonna mä myös opin olemaan avoimempi ja aktiivisempi lähtemään mukaan uusiin juttuihin ja mun mielestä se on hyvä neuvo! Loistava postaus!! :)

    http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kannattaa ehdottomasti kokeilla kaikkea uutta. Se voisi olla motto tällekin vuodelle. Ja kiitos!

      Poista
  2. Ihania tavoitteita sulla! Mukavaa alkanutta vuotta :-)

    minttusblog.blogspot.fi

    VastaaPoista