24.1.2016

AJATUKSIA MATKUSTAMISESTA

IMG_8406 Listasin vähän aikaa sitten haaveitani, ja huomasin suuren osan niistä liittyvän matkustamiseen. Tältä listalta löytyi ihan tiettyjä matkakohteita, mutta myös laajempia matkusteluun liittyviä unelmia, kuten lähteä joskus matkalle yksin.
Matkustelu onkin aina ollut minulle se juttu, jota rakastan. Ensimmäisen kerran kävin ulkomailla alle kouluikäisenä, ja siitä lähtien eri paikoissa on tullut käytyä lukemattomia kertoja. Ja aina matkustaessa keksii lisää paikkoja, joissa on ihan pakko päästä käymään. Nälkä kasvaa syödessä, se todella pätee matkusteluun.

IMG_8446 Kävin nyt viikonloppuna matkamessuilla, ja kuten etukäteen jo arvelinkin, nyt tekisi mieli varata lentoliput ainakin 10 eri kohteeseen... No, ehkä ei nyt sentään, mutta tuli into päästä käymään ainakin New Yorkissa, (vaikka kävin siellä tosin pikaisesti 5 vuotta sitten) Tokiossa, Venetsiassa, Milanossa, Liettuassa,  Islannissa sekä monessa muussa kohteessa. Tosin matkakuumetta hieman helpottaa se, että kaksi reissua tämän vuoden sisällä on jo varattuna, joista ensimmäiselle lähden jo ensi kuussa. Siitä lisää myöhemmin!
Lähdin vähän harhailemaan, mutta pointtinani on, että matkustaminen on ehkä parasta mitä tiedän, ja matkat tuovat aina uutta energiaa. Monet arkiset jutut, kuten ruokakaupassa käyminen voivat tuntua matkustaessa kiehtovilta.

IMG_8590 Sanonta Matkalippu on ainoa ostos, joka voi tehdä sinut rikkaammaksi on myös todella inspiroiva. Jokaiselta matkalta tulee nimittäin mahtavia kokemuksia, kun vain osaa etsiä niitä oikeista paikoista.
Itselleni on jäänyt mieleen ainakin eräs pizzeria/leipomo Roomassa. Sinne löytäminen oli melkoisen työn takana, varsinkin kun saimme ohjeistukset italiaksi, mutta fiilis paikan löytyessä oli niin ihana. Ja pizza oli herkullista! Hauskinta tosin oli, että leipomosta pizzaa sai vain ostettua mukaan, joten menimme syömään lähimmälle penkille, joka oli tosin aivan leipomon edessä. Vähän siinä oli viileä helmikuussa, mutta kaikkien kommellusten jälkeen se ei juuri haitannut.
Hauskinta matkustaessa on se, että usein parhaita muistoja ovat erikoiset sattumukset, kuten eksyminen ja ihan uusien juttujen löytäminen, mutta itse kohteessa käyminen tulee vaan siinä sivussa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti