28.1.2016

ROCKY ROAD KAKKU

IMG_4523 IMG_4519 Nyt on resepti mun mieleen vol. 3567 tai jotain. Aloitan nimittäin ruokapostaukset lähes poikkeuksetta tällä tavalla... Mutta niin, kokeilin viikonloppuna ekaa kertaa rocky road kakkua. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta tein siihen muutamia uudistuksia. En nimittäin ihan innostunut cashew-pähkinöistä, joten vaihdoin ne digestive-kekseihin, ja tein pohjan eri reseptillä. Se on sitten eri juttu, voiko puhua rocky road kakusta ilman cashew-pähkinöitä, mutta älyttömän herkullista kakku kuitenkin oli.

Pohja:
75 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl fariinisokeria
12 digestive-keksiä

Täyte:
200 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Päälle:
Karkkeja
Sulatettua taloussuklaata

Pingota leivinpaperi kapeaan irtopohjavuokaan (Ø 18–20 cm).
Sulata voi ja rouhi keksit. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele seos vuoan pohjalle.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita siivilöity tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja suklaasula.  Kaada suklaatäyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 4–6 tuntia. 
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Koristele kakku lempikarkeillasi. Valuta lopuksi päälle raitoja sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti