22.3.2014

JYVÄSÄMPYLÄT

Nyt laitankin taas pitkästä aikaan reseptin tänne blogiini. Olen innostunut kaikenlaisista siemenistä leivissä, ja siksi pidänkin paljon itsetehdyistä jyväsämpylöistä. Kyseiset sämpylät ovat herkullisia tuoreina lämpiminä, mutta hyviä myös sen jälkeenkin. Varmaankin parhaat sämpylät, jotka tiedän. Kannattaa kokeilla!

Tarvitset:
2,5 dl vettä
1/2 pala hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl auringonkukan siemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruokaöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, auringonkukan siemenet ja pellavan siemenet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi öljy.
Anna taikinan kohota 1/2 h. Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota  pellillä 1/2 h.
Paista sämpylät 225 asteessa n. 10 minuuttia.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti