27.3.2014

DIY: RAIDALLINEN TRIKOOMEKKO

Innostuin taas pitkästä aikaa tämän vuoden alussa vaatteiden tuunauksesta, ja ensimmäisenä tuunasin trikoomekon.
Materiaalina käytin pitkähihaista ja suurta trikoopaitaa. Leikkasin sen etu- ja takaosasta mekon etu- ja taosan, ja olkaimet leikkasin hihoista. Jotta sain käytettyä mekkoon mahdollisimman paljon kangasta paidasta, aloitin mekon etupuolen leikkaamisen jo heti kaula-aukon jälkeen, enkä vasta kädenteiden kohdalta.
Trikookangas tuntui hieman ikävältä iholla, vaikka olikin täysin puuvillaa, joten ompelin mekkoon vuoren valkoisesta viskoositrikoosta. Koska trikookankailla on tapana kutistua pesussa, pesin molemmat trikookankaat ennen leikkaamista ja ompelua.
Sekä päällikankaan ja vuoren ompelin ensin sivuista, ja kiinnitin ne sen jälkeen toisiinsa ja samalla kiinnitin myös olkaimet. Tämä oli itseasiassa koko mekon ompelun haastavin vaihe, kun piti katsoa, että päällikangas, vuori ja olkaimet ovat kaikki oikeinpäin. Kokeilin mekkoa vielä päälleni ennen ompelua, jotta kaikki on varmasti oikein.
Itse olen työn tulokseen tyytyväinen, ja malttamattomana odottelen jo lämpimiä kelejä. Minulla on tällä hetkellä odottamassa useampiakin vaatteita, joita aion hieman muokkailla, joten lähiaikoina blogiini on tulossa vielä lisää ideoita vaatteiden tuunaamiseen.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti