18.8.2014

DIY: VILLAKANGASTAKKI

Nyt on taas yksi tuunausprojekti valmistunut, ja tällä kertaa vuorossa oli eräs astetta vaikeampi työ.
Tuunasin nimittäin tällä kertaa vanhasta ja suuresta villakangastakista itselleni sopivankokoisen syystakin. Takin villakangas oli vielä hyvässä kunnossa, mutta vuori oli jo kulunut puhki, ja takki oli kooltaan valtava.
Aloitin siis koko projektin ratkomalla vuorin irti ja irroittamalla suuret olkatoppaukset. Tämän jälkeen alkoi kaikista työläin vaihe, eli saumojen sisäänotto. Saumat kavensin pikkuhiljaa pari senttiä kerralla, ja sovitin takkia välillä päälleni. Samalla lyhensin myös hieman takin helman ja hihojen pituutta.
Koska takin vuori oli jo kulunut puhki vuosien saatossa, takkiin piti myös ommella uusi vuori. Sen lisäksi takki oli edestä aivan liian avoin, joten muotoilin kauluksen silitysraudan avulla hieman pienemmäksi, ja takkiin ommeltiin pari uutta napinläpiä.
Koska napinläpiä tuli lisää, napit täytyi tietysti myös vaihtaa. Minulla oli jo alusta lähtien ollut mielessä, että haluaisin samanlaiset napit kuin aikaisemminkin, eli messinkinapit, joihin olisi päälle kaiverrettu kuvio. Pitkään etsin sopivia nappeja eräässä pienessä nappikaupassa, kun oikeankokoisia nappeja ei meinannut millään löytyä. Lopulta sopivat kuitenkin löytyivät, ja ne tuovat mielestäni juuri sopivasti ilmettä muuten niin yksinkertaiselle takille. Tässä tuunausprojektissa vaatteen ilme ei kovinkaan paljon muuttunut,mutta sain takista käyttökelpoisen muutamilla korjauksilla.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti