14.11.2014

DIY: RUUTUPAITA

Viime syksynä ihastuin aivan täysin Ralph Laurenin Denim&Supply- mallistoon, ja erityisesti muutamaan aivan ihanaan vaatteeseen. Ensin ompelin keväällä itselleni kangastilkuista mekon, joka oli hieman muunneltu versio Denim&Supplyn viime syksyisen malliston eräästä mekosta.
Minulle oli jäänyt mieleen myös eräs ruutupaita, joka oli tehty hieman kuluneesta ruutukankaasta, ja eteen oli ommeltu muutama kangastilkku piristämään vaatetta. Kyseisessä paidassa ei ollut ollenkaan hihoja, joten se oli paremminkin ruututoppi.
Minua viehätti kyseisessä ruutupaidassa erityisesti kotikutoisuus ja tietynlainen huolittelemattomuus, joten minulle tuli heti mieleen, että voisin tuunata itselleni samantyylisen paidan jostakin vanhasta ruutupaidasta.


Päätin siis etsiä vanhan ruutupaidan kirpparilta tuunausta varten, ja se ei ollutkaan aivan helppo homma. Kirppareilta löytyi kyllä ruutupaitoja vaikka millä mitalla, mutta niissä kaikissa tuntui aina olevan jokin vika. Joko väri oli aivan väärä, materiaali huonolaatuista tai kulunut liikaa, tai sitten ruutupaita oli vain niin iso, ettei pienentäminen edes auttaisi saamaan sitä riittävän istuvaksi.
Lopulta kuitenkin etsiminen tuotti tulosta, ja löysin eräältä kirparilta muutamalla eurolla ruutupaidan, jonka väri oli suurinpiirteinen täydellinen ja materiaali hyvälaatuista. Tämä paita taisi itseasiassa olla käyttämätön, kun siinä oli vielä laputkin paikallaan.
Ainoana huonona puolena oli paidan erittäin pieni koko. En ollut nimittäin koskaan ennen nähnyt mittasuhteiltaan niin pientä vaatetta, joka ei kuitenkaan ollut lasten vaate. Totesin kuitenkin, että hihat lähtevät kumminkin pois, ja sivuihin voin ommella lisäsuikaleet, joten ruutupaita lähti tuunauksiin.


Olin ensin ajatellut, että tämä paita olisi helppo ja nopea tuunausprojekti, ja sen teossa minulla menisi korkeintaan tunti. Jo alkuvaiheessa kuitenkin huomasin, että muokkaaminen olisi melko aikaavievää, ja paidan tuunaamisessa menikin useampi ilta..
Aluksi ratkoin hihat irti sekä sivusaumat auki, ja ompelin sivuihin lisäkaitaleet. Ratkoin myös napinläpien vierestä pois rypytetyn kangassuikaleen, joka näytti hieman omituiselta, ja vähän turhalta yksityiskohdalta.
Sitten alkoi työläin vaihe, eli hienosäätö. Takaa kangas jäi omituiseksi pussiksi, joten pienensin paitaa, ja samalla sain lähes kokonaan pois takakappaleen halki ulottuvan omituisen rypytyksen. Huolittelin myös kädentiet mahdollisimman siisteiksi, ja lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin olinkin ajatellut.
Loppujen lopuksi voin sanoa, että tämä tuunausprojekti oli melko yksinkertainen, mutta työläs. Olin ajatellut, että saisin ruutupaidan jo alkusyksystä käyttööni, mutta syksy menikin työn valmistumisessa, kunsain sitä pikkuhiljaa eteenpäin. On kuitenkin ihanaa päästä lopultakin suunnittelemaan asuja tuunaamani ruutupaidan ympärille, ja pari asuideaa minulla on jo mielessä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti