16.10.2015

LAPLAND PHOTO DIARY

IMG_2936 IMG_2901 IMG_2940 IMG_2727 IMG_2862 Huh, aivan mahtava reissu takana! Maanantaina suuntasin nimittäin ystäväni luokse Rovaniemelle, ja siitä lähdimme vielä Sodankylään, Luostoon. Ja tämän postauksen kuvat ovatkin lähes kaikki Luostosta.
Jos jotain tämän matkan aikana sain, niin ainakin paljon uusia kokemuksia. Kun tuli nimittäin kuvailtua asukuvia Lapissa auringonlaskun aikaan, (niistä lisää myöhemmin) nähtyä poroja ensimmäisen kerran ikinä ja kiivettyä tunturin huipulle. Kaikki sellaisia juttuja, mitä en ollut edes ajatellut  kokevani. 
Kävin Rovaniemellä myös vuosi sitten, josta lisää tässä postauksessa, mutta tällä kertaa näin enemmän sitä itse Lappia. Ehkä paras juttu tällä matkalla oli Luostolla käyminen, ja siellä erityisesti tunturin huipulle kiipeäminen. Päätimme ihan hetken mielenjohteesta lähteä kiipeämään huipulle, mutta kyllä kannatti! Aikaa meni lähemmäs tunti, tosin välillä pysähdyimme kuvailemaan. Mutta ylhäällä maisemat olivat upeat, vaikka kyseessä ei edes ollut kovin korkea tunturi. Ja tästä oppineena sellaisen vinkin Lappiin voisin antaa, että jos vain on mahdollista, kannattaa käydä tunturilla. Kun meinaa kuvissa maisemat eivät näytä läheskään niin hienoilta kuin paikan päällä.
Niin, ja sellaisen asian vielä huomasin, että Lappi on kyllä valokuvaajan paratiisi. Kauniita maisemia tuntuu olevan kaikkialla, ja valo on äärettömän kaunista. Ilmankos suuri osa ajasta meni kuvailuun...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti