25.9.2014

KIVOJA SECOND HAND-PUTIIKKEJA HELSINGISSÄ, OSA 1/2

Kesällä innostuin kiertelemään Helsingissä pieniä second hand-putiikkeja tehdäkseni vähän persoonallisempia vaatelöytöjä. Samalla hain myös uutta inspiraatiota pukeutumiseen. Niinpä siis kesäloman aikana kävin kurkkaamassa noin kymmenkuntaa erilaista pientä putiikkia. Niistä löysin nopeasti omat suosikkini, joissa olen käynyt kurkkaamassa tarjonnan useamman kerran.
Yleensä näissä suosikkiputiikeissani käydessäni pää vilisee erilaisia ideoita pukeutumisen sekä vaateyhdistelmien suhteen, ja välillä olen löytänyt vaatteita suoraan vaatekaappiini, tai joskus myös tuunaukseen. Näissä second hand-kaupoissa minua viehättää erityisesti yhtenäinen tyyli, vaikka vaaterekeistä voi löytää vaikka kuinka erilaisia vaatteita. Materiaalit ovat myös yleensä laadukkaita.
Esittelen tässä postauksessa muutaman suosikkiputiikeistani, ja myöhemmin syksyllä teen toisen osan, jossa esittelen vielä lisää kivoja, inspiroivia putiikkeja.




                                                                              Frida Marina
Tässä second hand-putiikissa minua eniten viehättää aivan ihana tyyli sekä lisäksi kauniisti esille asetellut vaatteet ja asusteet. Putiikissa kierrellessäni saan nimittäin paljon inspiraatiota myös jo olemassa olevien vaatteideni uudenlaiseen yhdistelyyn.
 Varsinaisella second hand-osastolla on hyvinkin persoonallisia vaatteita, joissa on kuitenkin yhtenäinen tyyli. Second hand-osaston lisäksi putiikista löytyy kirpputorihuone, jonka tarjonta ei kuitenkaan eroa tyylillisesti muusta liikkeestä. Kirpputoripuolella vaatteet on aseteltu rekkeihin värikoordinaatein, mikä näyttää hauskalta, ja helpottaa kivojen vaatteiden etsintää.
Vaatteiden lisäksi liikkeessä on myynnissä myös kahvia ja teetä, ja esimerkiksi kesällä, kun kävin  liikkeessä ensimmäisen kerran, tarjolla oli myös aivan ihanaa piparminttujääteetä.
Ja tämä second hand-putiikki sijaitsee Kalliossa, osoitteessa Kaarlenkatu 10.


         
                                                                              Ruutu-Rouva
Ruutu-Rouva taisi olla ensimmäisiä second hand-putiikkeja, joihin kävin kesällä tutustumassa, ja tykästyin siihen välittömästi.Tästä putiikista löytyy laadukkaita, mutta vain vähän käytettyjä vaatteita melko edulliseen hintaan. Niiden lisäksi myynnissä on myös uusia vaatteita.Vaaterekeistä voi löytää varsin ajattomia huipppumerkkien vaatteita mm. Red Valentino, Burberry, Diane von Furstenberg...
Itse olen tehnyt tästä liikkeestä kerran aivan mahtavan bleiserilöydön, jonka voisi sanoa olevan jo second hand-helmi.
Uusien ja second hand- vaatteiden lisäksi omista vaaterekeistään löytyy monipuolinen valikoima vintage-vaatteita, pääasiassa eri vuosikymmenten mekkoja.
Ja tämä second hand-putiikki sijaitsee Viiskulmassa, osoitteessa Fredrikinkatu 16.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti