3.9.2014

MILLAINEN ON TÄYDELLINEN VAATEKAAPPI?

Olen pari kertaa kirjoittanut blogiini pidempiä tekstejä vaatteisiin, ja tyyliin liittyen, ja tällä kertaa jatkan taas samojen aiheiden parissa. Olen nimittäin viimeaikoina paljon miettinyt sitä, että millainen on täydellinen vaatekaappi.Totesin jossakin vaiheessa kesälomaa, että olen tyytyväinen omaan vaatekaappiini, mutta jäin silti vielä miettimään vaatekaapin täydellisyyttä- mitä se on?
Täydellinen vaatekaappihan on yleisesti määritelty sellaiseksi, että kaikki vaatekaapin vaatteet sopivat niin hyvin yhteen, että vaatekaapista voi vaikka sokkona ottaa vaatekasan, ja silti saa aikaan toimivan asukokonaisuuden. Sen lisäksi vaatteet ovat hyvälaatuisia sekä kestäviä, ja istuvat kantajansa päälle täydellisesti.
Tämä tietysti kuulostaa aivan ihanalta. Mikä voisi olla parempaa kuin se täydellinen vaatevarasto, joka takaisi, ettei vaatekriisejä tulisi enää ikinä vastaan?



Nyt päästäänkin käsiin siihen suurimpaan kysymykseen, nimittäin onko täydellinen vaatekaappi mahdollinen. Ei valitettavasti. En tarkoita tällä suoralla vastauksellani sitä, etteikö olisi mahdollista luoda itselleen toimiva ja monipuolinen, mutta silti oman tyylin mukainen vaatevarasto, vaan takerrun siihen täydellisyyteen. Olen aina todennut, ettei täydellisyyttä ole olemassakaan, eikä itseasiassa ole tässäkään tapauksessa.
Ei ole mahdollista koota vaateevarastoa, jossa vaatteet kestäisivät loputtoman pitkään, sillä kaikki kuluu käyttökelvottomaksi aikanaan, mutta laadukas kestää pidempää. Vaatevarastoa on myös välillä tämän takia pakko hieman uusia. Ja alkaisi se varmaankin jo ennen pitkään kyllästyttää pukeutua muutamiin samoihin vaatteisiin aina vuodesta toiseen, sillä jokainen kaipaa tietyissä määrin vaihtelua. Ja vielä näiden lisäksi, oma tyyli muuttuu jokaisella ainakin hieman vuosien saatossa, vaikka oman tyylin kulmakivet ja päälinjat saattavat pysyä samoina vuosikymmeniä.



Mihin lopputulokseen tästä asiasta voi siis päästä? Täydellistä vaatekaappia ei ole olemassakaan, ainakaan pitkällä tähtäimellä. Mutta täydellisen tyylin sen sijaan voi saada aikaan vaatteilla ja asusteilla, jotka sopivat yhteen keskenään, ovat hyvälaatuisia ja kestäviä, mutta ilmentävät täysin kantajansa omaa tyyliä.
Vaatekaappin voi siis olla täysin tyytyväinen, ja se voi täyttää hyvin kaikki tarpeet. Hyvä vaatekaappi kun on täynnä sen hetken elämäntilanteeseen sopivia vaatteita. Hyvä vaatekaappi myös kykenee pienillä muutoksilla uudistumaan vaikkapa uuden elämäntilanteen tullessa, mutta tyyli on sen verran pysyvä, ettei koko vaatekaapin sisältöä tarvitse silloin uusia. Vaatekaappi voi olla melkein täydellinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti