16.1.2015

SUOSIKKIKIRJOJA LISTATTUNA

Olen tehnyt blogiini vaikka kuinka paljon kirja-arvosteluja, joissa olen aina vinkannut jostakin hyvästä kirjasta. Huomasin kuitenkin vähän aikaa sitten, etten ole vielä koskaan tehnyt postausta, jossa olisin koonnut yhteen omia suosikkikirjojani, joita luen yhä uudestaan ja uudestaan, ja jotka ovat pysyneet suosikkikirjojeni kärjessä. Nyt kuitenkin pääsin vihdoinkin kokoamaan listaa muutamista ehdottomista suosikkikirjoistani, joita suosittelen myös muille.

Muotimatkaaja- Titanicin kannella. Olen tainnut kerta toisensa jälkeen valita kyseisen kirjan suosikkikirjakseni, jota en kyllä oikeastaan yhtään ihmettele, kun niin paljon minä tästä kirjasta pidän. Kirja kertoo nuoresta tytöstä, joka joutuu Titanicin kannelle sovitettuaan kaunista vintage-iltapukua.
Tarina menee kokoajan sopivan jouhevasti eteenpäin, ja tarina on onnistunut, eikä haittaa, vaikka juoni ei olekaan niin kovin syvällinen. Hauskan tarinan lisäksi tykkään nimittäin myös erittäin paljon kirjan kuvista, joiden takia päädyn yhä uudelleen ja uudelleen selailemaan kirjaa, ja lukemaan omia suosikkikohtauksiani. Kerta kaikkiaan aivan ihana kirja!




Aleksandra suuri. Toinen ehdottomista suosikkikirjoistani on Aleksandra suuri, kirja, jonka löysin kerran aivan vahingossa. Minulla ei ollut tätä kirjaa kohtaan ollenkaan ennakko-odotuksia, joka ehkä tekikin tästä kirjasta vieläkin paremman. 
Kirja kertoo suositusta tytöstä nimeltä Aleksandra, joka jää kuitenkin täysin perheeseen muuttaneen vaihto-oppilasvelin varjoon. Aleksandra on kirjan kertoja, joten hänen ajatuksiaan pohdiskellaan paljon kirjan aikana. 
Luulen, että tämä kirja puolestaan on päässyt suosikkikirjojeni joukkoon pohdiskelun takia, ja huomasin myös, että tähän kirjaan on helppo samaistua.


Rakkaus ei katso aikaa-trilogia. En millään voinut olla laittamatta kyseistä kirjasarjaa suosikkikirjojeni listaan, kun jokaisen trilogian kirjan luettuani olen julistanut sen kirjan kuuluvan suosikkikirjojeni joukkoon. 
Luin nimittäin vähän aikaa sitten  trilogian viimeisen osan, ja päätin heti sen luettuani, että nämä kirjat pitäisi lukea joskus vielä uudestaan. Ja kuten monissa muissakin kirjoissa, myös tässä trilogiassa pidin erityisesti pohdiskelun ja joutuisan tarinankerronnan onnistuneesta yhteensovittaisesta. Kirjat olivat pohdiskelevia, mutta silti viihdyttävää luettavaa. Ja juuri sen takia nämä kirjat tulen varmaankin lukemaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti