4.1.2015

VIRKATTU NELIÖKORI

Näin vuoden alussa virkkausinto iski aivan tosissaan, ja niinpä innostuin sitten virkkaamaan ylijääneistä matonkuteista pienen neliökorin. Edellisessä postauksessa kerroinkin jo, että minulla on pari virkkausjuttua odottamassa toteutusta, ja kevään aikana aikoisin ne tehdä. Ensimmäinen virkkaustyö tulikin tehtyä jo aivan vuoden aluksi, mutta minkäs sille mahtaa, kun into tekemiseen on niin suuri.
Tämän korin virkkasin harmaasta matonkuteesta, jota minulla sattui vielä vähän olemaan jäljellä. Kori on itsessään jo melko pieni, kun pohjan mitat ovat 16x16 cm, ja jouduin tekemään vielä vähän matalamman korin kuin mitä ohjeessa ehdotettiin matonkuteen vähäisen määrän vuoksi. Niinpä siis pienen neliökorin saa virkattua nopeasti vaikka muutamassa tunnissa, jos oikein virkkausinto iskee.
Nopean toteutuksen lisäksi myös neliökorin virkkausohje on hyvin simppeli. Pohja virkataan spiraalina, ja jokaisessa kulmassa lisätään silmukoita. Tämän jälkeen virkataan ns. taitekerros, jonka jälkeen vain virkataan eteenpäin ilman kavennuksia tai lisäyksiä, kunnes kori on riittävän korkea. Lopuksi reunat viimeistellään piilosilmukkakerroksella.
Itse löysin neliökorin virkkausohjeen kirjasta Virkkuri- muotoja ja pintoja, mutta samantyyppisten neliökorien ohjeita löytyy myös mm. käsityölehdistä. Minä ainakin ihastuin näihin pieniin koreihin simppelin ja nopean ohjeen myötä, ja varmaankin innostun vielä jossakin vaiheessa virkkaamaan niitä lisää.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti