31.12.2014

VUODEN PARHAAT KÄSITYÖIDEAT

Nyt aivan vuoden lopuksi päätin vielä vähän muistella tätä vuotta, nimittäin uusien käsityöideoiden kannalta. Ja uusia käsityöjuttuja tuli sitten tänävuonna kokeiltua vähän enemmänkin!
Olen ollut monta vuotta käsitöiden kannalta vähän kaavoihin kangistunut, kun olen lähestulkoon pelkästään neulonut. Tietysti olen myös tämän vuoden aikana neulonut vaikka kuinka paljon, ja tälläkin hetkellä on kaksi isompaa neuletyötä kesken, mutta sen lisäksi kokeilin myös joitakin uusia juttuja. 
Vaihtelevuus on siis tuonut käsityöinnostukseen vieläkin enemmän puhtia, kun tälläkin hetkellä minulla on useampia eriaisia, niin pieniä kuin vähän suurempiakin käsityöprojekteja kesken. Ja suunnitteilla on varmaankin lähes yhtä paljon kivoja juttuja. 
Mutta siirrytään nyt itse asiaan, eli mitä käsityöjuttuja vuoden aikana on tullut tehtyä!

                                                                                     Matonkuteesta virkkaaminen
Tämän vuoden aikana innostuin aivan tosissani matonkuteesta virkkaamiseen, kun koin sen jotenkin heti omaksi jutukseni. Ensimmäisen matonkudetyön tein vuosi sitten ennen joulua, ja sen jälkeen innostus on vain kasvanut.
Tämän vuoden aikana virkkasin ensin raidallisen kesäkassin, sen jälkeen tyynyliinasta revitystä matonkuteesta patalapun, ja lopulta vielä kuvassa olevat pannunalustat joululahjoiksi. Ja innostus ei suinkaan ole laantunut, kun tällä hetkellä minulla on suunnitteilla peräti kaksi virkkaustyötä matonkuteesta, joten virkkausjuttuja tulee näkymään varmasti blogissa myös ensivuonna.

                                                                                     Leikekirjat ja kollaasit
Kaikista eniten vuoden aikana taisin tehdä erilaisia askartelujuttuja lehdistä leikatuista kuvista. Olen jo useamman vuoden ajan tykännyt etsiä lehdistä kauniita kuvia, ja sommitella niitä kollaaseiksi, ja tänävuonna niitä tulikin tehtyä aivan ennätyksellinen määrä. 
Päällystin muutaman vihkon kannet, tein kollaasin vaatekaapin oveen, päällystin erään pienen laatikon kauniilla julisteella, ja vaikka mitä muuta. Kuvien etsiminen kun vain tuntuu olevan niin inspiroivaa ja miellyttävää hommaa, että välillä saa ihan tosissaan miettiä, että mitä kuvakokoelmista voisi tehdä seuraavaksi.

                                                                                      Vaatteiden tuunaus
Taisin innostua vaatteiden tuunauksesta ensimmäisen kerran jo monta vuotta sitten, mutta jotenkin tuunailu unohtui. Alkuvuodesta sitten ihan yhtäkkiä innostuin siitä uudestaan, kun keksin, miten voisin muokata trikoopaidasta itselleni trikoomekon.
Siitä trikoomekosta tuli aivan ihana, joten halusin tuunailla muitakin vanhoja vaatteita aivan uudenlaisiksi. Keväällä tein vielä pari pientä tuunausprojektia, kuten vanhoista collegehousuista shortsit, ja into vaatteiden tuunailuun vain kasvoi.
Syksyllä aloitin vaatetuunauskurssin, ja sen jälkeen tuunausprojekteja on ollut meneillään kokoajan. Tälläkin hetkellä on eräs vaatetuunausprojekti kesken, ja uusia ideoita on jo suunnitteilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti