3.12.2014

KIVOJA JUTTUJA BLOGGAAMISESSA

Olen kirjoittanut blogiani kohta jo puolitoista vuotta, ja yhä vieläkin minulla on samanlainen innostus kuin ensimmäisiä postauksia tehdessäni. Niinpä sain idean, että listaisin ylös kivoja juttuja bloggaamisessa, niin omasta näkökulmastani kuin yleiselläkin tasolla. Eli ne asiat, joiden takia bloggaaminen on aivan ihanaa.
Toisaalta listaus kivoista jutuista voi olla hyvä idea niitäkin hetkiä ajatellen, kun mikään ei tunnu oikein onnistuvan, ja tietokone ei toimi ollenkaan niin kuin haluaisi... Silloin nimittäin tällainen lista voi piristää ja saada taas ymmärtämään, mikä bloggaamisesta taas tekikään niin kivaa. Mutta siirrytään itse asiaan, eli listaukseen bloggaamisen kivoista jutuista!

Postauksien suunnittelu. Ihan alusta lähtien postauksien suunnittelu on ollut yksi kivoimmista jutuista blogin pitämisessä. Minulla on käytössä kaunis ruutuvihko, johon kirjoitan aina uuden postausidean, ja välillä sitten etsin kyseisestä vihkosta hyviä ideoita postauksien aiheisiin. 
Postauksia suunnitellessa ei konkreettisesti saa minkään postauksen valmistumista eteenpäin, mutta se on hauskaa mietiskelyä. Usein esimerkiksi neuloessa suunnittelen blogiin erilaisia asioita, mm. millaiset kuvat otan johonkin postaukseen, miten ulkoasua voisi muokata, miten aloitan tekstin kirjoittamisen... Välillä olen jopa myös huomannut, että on ihanaa päästä toteuttamaan postausta, jonka on jo suunnitellut valmiiksi mielessäään.



Kirjoittaminen. Itseasiassa kirjoittaminen taisi olla suurin syy, miksi ylipäätään päätin aloittaa blogin pitämisen, ja yksi parhaista jutuista se on edelleen. Olen aina tykännyt kirjoitella erilaisia juttuja, niin tarinoita kuin pohdiskelevia tekstejäkin, ja ennen blogia en aina oikein tiennyt, mitä voisin oikein kirjoittaa. Kun aloitin blogin olen kyllä saanut kirjoittaa niin paljon kuin haluan, ja vaikka kuinka erilaisia juttuja. 
Vaikka kaikissa postauksissani teksti ei ole ollut pääosassa, välillä on ihanaa päästä kirjoittamaan pidempiä ja pohdiskelevia tekstejä, milloin mistäkin aiheesta. Tykkään erityisesti pohdintatyöstä, jota nämä pidemmät tekstit vaativat, mutta yhtä hyvä fiilis tulee siitäkin, kun teksti, jota on paljon suunnitellut, on vihdoin valmis.



Kehittyminen valokuvauksessa. Kirjoitin itseasiassa vähän aikaa sitten aivan oman postauksensa siitä, että blogin pitämisen kautta olen kehittynyt valokuvauksessa ja saanut samalla aivan uuden harrastuksen. Blogia pitämällä tulee yllättävän paljon kuvattua juttuja, ja keskityttyä oikeasti valokuvauksen harjoitteluun. Kuvat ovat olennainen osa postausta, ja piristävät myös tekstipainotteista postausta.
Olen myös huomannut, että blogiin otettujen kuvien kautta on myös tullut harjoiteltua erilaisten sommitelmien ja kollaasien yms. tekemistä. Mitä pidempää olen blogia varten kuvaillut, sitä enemmän olen kokeillut erilaisia juttuja kuvaamisessa, kuten asetellut erilaisia pieniä esineitä huolitelluksi kollaasiksi. Mutta eipä olisi tullut sitäkään muuten kokeiltua, mutta syyskuussa järjestin itselleni valokuvahaasten, jonka takia otin hyvinkin erilaisia kuvia.


Päivän asu- postaukset. Kesäkuun alussa tein blogiini ensimmäisen päivän asu-postauksen, ja innostuin siitä aivan valtavasti. Asukuvien ottamisessa tykkään nimittäin siitä, että postauksen valmistumiseen liittyy hyvin erilaisia juttuja. Ensin suunnittelen asun valmiiksi pienimpiä yksityiskohtia myöten, eli miten asun värit sopivat yhteen ja millaisen kampauksen tekisin. Tässä suunnittelussa on vielä sekin hyvä puoli, että päivänä, jolloin aion kyseisen asun pukea, ei tarvitse käyttää enää aikaa miettimiseen. Erityisesti tarkoitan kiireisiä päiviä, jolloin on paljon ohjelmaa, ja aiotaan ottaa vielä asukuvat.
Toinen kiva juttu on kuvauspaikan valitseminen. Suosin yleensä mahdollisimman rauhaallisia paikkoja, ja kuvat otetaan yleensä aamuisin, sillä tällöin ohi ei yleensä kulje kovinkaan monta ihmistä. Ja kuvauspaikkaa valitessa tulee myös mietittyä, miten paikan väritys sopii asuun. 
Ja tietysti Mukavaa on myös postauksen kirjoittaminen, kun päivän asuista on usein niin hauskaa kirjoittaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti