5.11.2013

JOGURTTIKAKKU

Teimme vähän aikaa sitten äidin kanssa jogurttikakkua, ihan vain sillä idealla, että olisi kiva, jos meillä olisi jotain makeaa leivonnaista. Jogurttikakku-nimestä voisi ehkä päätellä, että kakun pinnalla on jogurttikuorrutus, mutta ei, kakku ei edes oikein maistu jogurtilta. Tällaiset kuivakakut, kuten tämä jogurttikakku, ovat myös aika hitaita leivonnaisia valmistumaan. Ensin kakku paistuu pitkään uunissa, ja jos tekee kakun illalla, kuten meidän tapauksessamme, kakku oli jäähtynyt ja muutenkin sopivaa vasta seuraavana aamuna. Vaikka tämä jogurttikakku onkin vähän hidas valmistaa, voin silti suositella sen leipomista, sillä minä ainakaan en pitänyt sitä kakkuna ilman makua, niin kuin jotkut kuivakakut tapaavat olla.


                                    Jogurttikakku:

2 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 dl jogurttia
1 tl kanelia
(vaniljasokeria)

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata voi kattilassa.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään ja yhdistä munasokerivaahtoon.
5. Lisää taikinaan myös suatettu voi, jogurtti sekä kaneli.
6. Paista kakkua uunissa 60 minuuttia.



2 kommenttia :

  1. Näyttääpäs hyvältä! Pitääpäs kokeilla :)

    ♥~ whenyourheartbeats.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Voin kyllä suositella kyseisen kakun leipomista:)

    VastaaPoista