19.11.2013

PÄIVÄRISTEILY TALLINNAAN

Kävin eilen perheeni kanssa Tallinnassa, ja mukava matka oli. Oli mukavaa käydä taas Tallinnassa, ja yhdestä lomapäivästä sai vain jotenkin puhtia, että jaksaa vielä ahkerasti opiskella lukukauden loppuun saakka. Vaikka Tallinnassa on yleensä ollut ainakin edes vähän lämpimämpi kuin Helsingissä, niin tällä kertaa ilma oli kyllä jäätävä. Kuten Suomessa, Virossakin valmistauduttiin jo kovalla tohinalla tulevaan jouluun, ja esimerkiksi Joulumarkkinoita varten Vanhassa kaupungissa oli jo rakennettu pieniä puisia mökkejä.



Laivalla kun olin, oli tietysti pakko saada ensin vähän kuvia merestä. Jälkikäteen harmittelen, että lähdin kannelle kuvaamaan, sillä siellä tuuli niin kovaa, että sormet jäätyivät niin, että hyvä, kun ne lopulta edes liikkuivat. Ja tietysti tuuli meinasi temmata minut mereen. Melkoisen työn ja tuskan takana nämä kuvat on siis otettu, mutta kyllä se oli sen arvoista.



Kuten aiemmin tässä postauksessa jo sanoinkin, Tallinnassa valmistauduttiin jo kovaa vauhtia jouluun. Viru-keskuksessa oli varmaan kauneimman ikinä näkemäni jouluvalot, joten niistä piti saada kuva. Mielestäni näistä valoista tuli jotenkin mieleen lumisade.




Vanhassa kaupungissa kävimme vielä lopulta Vanalinna-kahvilassa. Kylmästä ulkoilmasta tullessa kuuma tee oli paikallaan ja olin pitkään jo haaveillut kasvilan herkullisista Sacher-kakuista. Herkullista oli! Pidin tässä kahvilassa erityisesti myös sen vanhanaikaisesta tunnelmasta, joka näkyi mielestäni parhaiten sisustuksessa. Tässä kahvilassa myydään myös erityisen herkulisia lihapasteijoita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti