25.11.2013

JOULUKADUN AVAJAISET

Eilen Helsingissä järjestettiin joulukadun avajaiset. Minulle tuo tapahtuma on ollut tuttu jo monet vuodet, sillä olen käynyt siellä ensimmäisen kerran n. 2-vuotiaana.
Laitoin nyt tähän postaukseen kuvia joulukadun avajaiskulkueesta sekä muistakin jouluisista jutuista, niin tulee vähän joulutunnelmaa tänne bloginkin puolelle. Jouluun on vielä melkein kuukausi, mutta silti jouluvalmistelut näkyvät jo kaikkialla. Taitaa olla joulu meille suomalaisille todella tärkeä juhla, kun ensimmäiset joulukoristeet tulivat kauppoihin jo lokakuun puolella. No, mikäs siinä, onhan joulun odotus ihanaa aikaa.







Stockmannin jouluikkuna on minulle aina ollut tärkeä nähdä joulukadun avajaispäivänä, tai ainakin jossain välissä ennen joulua. Se on jotenkin aina toteutettu niin hienosti, ja joka vuosi hieman eri tavalla. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta kun pari vuotta sitten näin New York:ssa tavaratalojen jouluikkunat, ne eivät olleet mielestäni yhtä hienosti toteutettu kuin Stockmannilla. Kannattaa käydä ainakin kurkkaamassa, jos sattuu kävelemään Stockmannin ohi.





Toinen näkemisen arvoinen juttu joulun aikaan on ehdottomasti Stockmannin joulumaailma. Siellä vain jotenkin häkeltyy joulukoristeiden kauneudesta, ja tuntee todellakin olevansa joulumaailmassa. Sieltä on myös kiva joka vuosi ostaa joku pieni, joulukuuseen ripustettava joulukoriste. Aina, kun koristelee joulukuusta, niin muistaa koristeiden kautta muistoja menneistä jouluista. Ja kun joulumaailmassa  olevat joulukoristeet ovat niin kauniita...








Ja lopuksi sitten vielä kuvia jo mainitsemastani joulukadun avajaiskulkueesta. Tänä vuonna uutena juttuna olivat valopuvut, joita esiteltiin itseasiassa vasta ensimmäistä kertaa Suomessa. Olivat ne kyllä kauniita. Lisäksi kulkueessa oli mukana lähes kaikki jouluun liittyvät satuolennot, eläimet ja muut. Paljon oli tonttuja, lumiukkoja, satuhahmoja... Ja vähän erikoisempana juttuna kulkueessa oli mukana myös ratsupoliiseja sekä vanhoja paloautoja. Kulkue oli hieno, niin kuin muinakin vuosina, ja kulkueessa oli vaikka kuinka paljon nähtävääkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti