28.11.2013

VILLASUKAT

Lupasinkin jo alkusyksystä tässä postauksessa, että tekisin vielä syksyn aikana postauksen, jossa olisi isompien villasukkien ohje. Syksyä onkin vielä vähän aikaa jäljellä, mutta villasukkien neulominenhan on hyvä aloittaa juuri tähän aikaan vuodesta, niin ne ovat valmiit kovien pakkasten iskiessä. Itse en muuten ole mikään villasukkien suurkuluttaja, mutta hiihtäessä ja luistellessa pidän yleensä villasukat jalassa, niin ei tarvitse ulkoilun jälkeen koko loppupäivää lämmitellä varpaita.


Koko: kengänkoko n. 39-40

Lanka: Seitsemän Veljestä

Puikot: sukkapuikot 3,5 tai käsialan mukaan


Luo 48 s, ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle. Neolo 2 o, 2 n-joustinneuletta 17 cm.
Neulo kantalappu 1-, ja 4-puikoille. Siirrä 2-puikolta 1-puikolle kuitenkin 1s, jotta kantalapussa on pariton määrä silmukoita. Neulo kantapäänneuletta, ( = oikea krs: 1 o, 1 nostetaan oikein neulomatta. Nurja krs: kaikki s:t nurin) kunnes kantalappu ylettää sukan ollessa jalassa maahan saakka
Neulo kantapohja samaa kantapäänneuletta. Neulo oikealla kerroksella 16 s, tee ylivetokavennus, ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, ja neulo 7 s nurin. Neulo 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Toista kavennukset näissä kohdissa, kunnes jäljellä on vain keskimmäiset silmukat.
Poimi reunasilmukat 1- ja 4-puikoille ja aloita neulomaan sileää neuletta suljettuna neuleena (kaikki s:t oikein).
Kavenna 1-puikon lopussa neulomalla 2 s oikein yhteen, ja 4-puikon alussa ylivetokavennus, kunnes jokaisella puikolla on alkuperäinen määrä silmukoita (12).
Teräosaa, kunnes pikkuvarvas peittyy. Neulo sädekavennus: 1- ja 3-puikkojen lopussa 2 s oikein yhteen ja 2- ja 4-puikkojen alussa ylivetokavennus. Kavenna, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2 s. Vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä, ja päättele langat.



Viimeistään talven aikana blogiin on tulossa myös muita melko helppoja neulontaohjeita.


2 kommenttia :

  1. Oon viimeksi tehnyt villasukat ala-asteella kun se oli pakollista osata, ei tulis kyllä mieleenkään tehdä tommossia enää :)

    http://emotytto.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ala-asteelta monella on kauheita käsityömuistoja. Itsekin muistan, kun virkkaaminen ei minulta silloin sujunut, ja työn eteneminen oli pelkkää tuskaa.

      Poista