24.11.2013

NÄLKÄPELI-VIHAN LIEKIT- ELOKUVA-ARVOSTELU


Katniss Everdeen on juuri lähtemässä voitonkiertueelle, jolle hänet ja Peeta pakoitetaan, tekee presidentti Snow yllättävän vierailun Katnissin kotiin. Hän syyttää Katnissin ja Peetan marjatempusta Nälkäpelissä, joka on lietsonut ihmisiä kapinaan Capitolia vastaan. Hän on myös saanut vihiä, että Katnissin ja Peetan välinen suhde olikin tekaistu.
Eikä mene aikaakaan, kun koittaa 75. Nälkäpeli, jonka kunniaksi presidentti Snow määrää jo voittaneet tribuutit uudestaan Nälkäpeliin...
Sarjan ensimmäisen kirjan elokuvaversio, Nälkäpeli, oli mielestäni kirjaan verrattuna melko huonosti toteutettu, joten minulla ei ollut tätä elokuvaa kohtaan kovinkaan suuria ennakko-odotuksia. Se oli ehkä hyvä, sillä tämä elokuva oli mielestäni todella hyvin tehty.
Monissa tämän elokuvan arvosteluissa on moitittu elokuvan pituutta, (2 h 26 min) mutta minusta oli vain hyvä, että tämä elokuva oli näin pitkä, sillä se oli omasta mielestäni niin hyvin toteutettu. Tosin olisihan elokuvaa voinut vähän tiivistää, sillä siihen oli toteutettu lähestulkoon kaikki kohtaukset, jotka olivat kirjassakin.
Toteutukseltaan elokuva oli myös mielestäni onnistuneesti tehty, sillä kaikki kohtaukset tuntuivat uskottavilta, eikä elokuvaa katsoessa tullut missään vaiheessa vaivautunut olo siitä, että jokin kohtaus olisi kuvattu/näytelty tyhmästi.
Loppu oli myös toteutettu yhtä hyvin kuin kirjassa. Kun elokuvan lopputekstit alkoivat pyörimään, alkoi heti janoamaan seuraavaa elokuvaa, ja miettimään, milloinkohan se tulee elokuviin.
Voin siis ehdottomasti suositella tätä elokuvaa, kannattaa käydä katsomassa, jos vähänkään kiinnostaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti