3.5.2014

HIMOSHOPPAAJAN SALAISET UNELMAT: KIRJA-ARVOSTELU

Nyt taas pitkän tauon jälkeen luvassa kirja-arvostelu!
Rebecca Bloomwood on todellinen himoshoppaaja, nuori nainen, joka tekee museossakin  vain ostoksia. Ja siksi hän onkin korviaan myöten veloissa ja postiluukusta satelee karhukirjeitä. Mutta Rebecca ei luovuta: mistä tietää vaikka voittaisi lotossa?
Rebeccan säästökokeilujen ja nokkelien suunnitelmien ansiosta tämä kirja oli varsin viihdyttävä lukuelämys.Kirja oli kirjoitettu minä-muodossa, joka toimi mielestäni hyvin.
Minä-muoto toi myös kirjan todellisen sanoman hyvin esille. Rebecca ei shoppaillut vain ostamisen ilosta, vaan haki uusilla vaatteilla muiden ihmisten hyväksyntää. Kerran hän esimerkiksi sanoi: "Jos ostan nyt tämän harmaan neuletakin, tämän jälkeen kaikki ihmiset alkavat sanomaan minua tytöksi, jolla on harmaa neuletakki".
Vaikka kirjan juoni olikin pääpiirteiltään melko pinnallinen, kirjan sanoma toi siihen mielenkiintoista syvyyttä. Kirja oli kuitenkin ns. "helppolukuinen", eli siinä olevat juonenkäänteet eivät vaatineet myöhempää pohdintaa tai tulkintaa.
Suosittelisin tätä kirjaa ehdottomasti kaikille niille, jotka haluavat siirtyä kirjaston nuortenosastolta aikuistenosastolle, sillä kirja oli riittävän kepeä ja pinnallinen, joten se sopii hyvin myös nuorille.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti