18.8.2015

CHOCOLATE CHIP CUPCAKES

IMG_1535 IMG_1524 IMG_1537 Kuppikakut ovat suuri intohimoni. Leivoin suklaakuppikakkuja ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, ja siitä lähtien ne ovat ollet yksiä vakkarileivonnaisia, mitä olen tehnyt. 
No, halusin tällä kertaa kokeilla jotain uutta, ja niinpä tein suklaisia, mutta vähän erilaisia kuppikakkuja. Nimittäin suklaahippu-kuppikakkuja! Ohjeen löysin netistä, Martha Stewartin sivuilta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Ja kun kyseessä oli amerikkalainen ohje, jouduin muuttamaan tarvikemäärät eurooppalaisiksi, ja vähän pienensin määriä. Tällä ohjeella tulee n. 12 kuppikakkua.

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g voita
2,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
3 kananmunaa
3 dl suklaahippuja

Kuorrute:
30 g voita
2,5 dl tomusokeria
Suklaahippuja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi, maito sekä kuivat aineet. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 22 min. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään  ja laita se hetkeksi  jääkaappiin.  Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti