Kuppikakut ovat suuri intohimoni. Leivoin suklaakuppikakkuja ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, ja siitä lähtien ne ovat ollet yksiä vakkarileivonnaisia, mitä olen tehnyt.
No, halusin tällä kertaa kokeilla jotain uutta, ja niinpä tein suklaisia, mutta vähän erilaisia kuppikakkuja. Nimittäin suklaahippu-kuppikakkuja! Ohjeen löysin netistä, Martha Stewartin sivuilta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Ja kun kyseessä oli amerikkalainen ohje, jouduin muuttamaan tarvikemäärät eurooppalaisiksi, ja vähän pienensin määriä. Tällä ohjeella tulee n. 12 kuppikakkua.
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g voita
2,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
3 kananmunaa
3 dl suklaahippuja
Kuorrute:
30 g voita
2,5 dl tomusokeria
Suklaahippuja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi, maito sekä kuivat aineet. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 22 min. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään ja laita se hetkeksi jääkaappiin. Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti