23.8.2013

MANSIKKAPIRTELÖ

Joskus olen suhtautunut todella epäilevästi kaikkiin pirtelöihin. Olen ajatellut, että pirtelöt ovat aivan liian makeita, ja siksi ei ole oikein tullut pirtelöitä nautittua. Vähän aikaa sitten kuitenkin tein pirtelöä koulun kotitaloustunnilla, ja ajattelin ensin, että miltähän tämäkin maistuu.
Tuo pirtelöohje kuitenkin katkaisi minulta huonot ennakkoluulot pirtelöiden suhteen, sillä se oli oikeastaan todella hyvänmakuista. Omasta pirtelöstäni tuli ehkä kuitenkin liian paksua, joten sitä piti ihan tosissaan imeä, ettei pirtelö tukkisi pilliä...
Neuvon siis lisäämään vähän enemmän maitoa kuin ohjeessa sanotaan, jos haluaa pirtelöstä juoksevampaa. Ja jos mansikkapirtelö ei houkuttele, mansikat voi vaihtaa mihin tahansa muuhun marjaan tai hedelmään.
Enää ei tietysti oikein löydy oikein tämän kesän mansikoita, mutta minäkin tein pirtelön pakastemansikoista, ja hyvältä maistui. Jos pirtelön tekee pakastemansikoista, kannattaa antaa niiden hieman sulaa ennen pirtelön valmistamista.


                                         Mansikkapirtelö kahdelle:

Tarvikkeet:

2 dl mansikoita
2 dl vaniljajäätelöä
1 dl maitoa
1-2 rkl sokeria

Pilko vaniljajäätelöä kuutioiksi, ja kaada kaikki aineet suureen muovikulhoon. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes ainekset muuttuvat sileäksi. Kaada kahteen lasiin ja lisää pillit.




4 kommenttia :

  1. Tää sun blogi on tosi hyvä!!!

    VastaaPoista
  2. jep, tosi kiva tää sun blogi! Liityin lukiaks(;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääkin liittyä sinunkin blogien lukijaksi :)

      Poista