4.8.2013

Suomenlinna

Kävin tänään kesäretkellä Suomenlinnassa, ja oli kyllä ihanan lämmin päivä. Tämä oli oikeastaan paras mahdollinen sää lähteä Suomenlinnaan luolia kiertelemään, sillä luolissa ei ollut inhottavia vesilätäkköjä, eikä liian kylmä.
 Löysin yhdestä luolasta myös vanhan puulaatikon, jonka sisällä oli lappu. Lapussa onniteltiin arkun löytämisestä, ja pyydettiin jättämään viesti vieraskirjaan, mutta tietenkin vieraskirja oli hävinnyt laatikosta. Se oli siis vähän niin kuin geokätkö.
Jos menee Suomenlinnaan, suosittelen ehdottomasti luolien kiertämistä, mutta jos taskulamppu on unohtunut kotiin, luoliin ei kannata mennä.










               Ehrensvärdin museo

Suomenlinnassa kävimme myös Ehrensvärdin museossa, jossa en ollut käynyt koskaan aiemmin, vaikka olin käynyt Suomenlinnassa monta kertaa. Museo oli Augustin Ehrensvärdin, joka oli suunnitellut Suomenlinnan, koti.
Mielestäni museo oli hienosti toteutettu, sillä huoneissa oli paljon huonekaluja, joten välillä tuntui, ettei edes ollut museossa, vaan vanhassa kartanossa.
Suosittelen myös käymään tässä museossa, jos sattuu käymään Suomenlinnassa.






                                          




Luolien ja museoiden lisäksi Suomenlinnassa on kauniit merimaisemat, joita on ihanaa katsella lämpimänä kesäpäivänä korkealta kalliolta. Suosittelen ehdottomasti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti