17.8.2013

VAUVAN VILLASUKAT

Kesällä pikkuserkkuni sai pienen tyttövauvan, joten päätin neuloa pienokaiselle villasukat. Lankaakaan ei tarvinnut erikseen ostaa, sillä minulla oli jo valmiina hennon vaaleanpunaista villalankaa. Olin monesti miettinyt, että mitä minä tuosta langasta tekisin, ja lopultakin keksin hyvän käyttötarkoituksen.


Koko: n. 70 cm kokoiselle vauvalle

Lanka: norjalainen Silja-lanka

Puikot: 3- 3,5 tai käsialan mukaan

Mallineuleet: 1 oikein, 1 nurin joustinneule, neulo joka toinen s oikein, ja joka toinen nurin. Sileä neule suljettuna neuleena, neulo kaikki s:t oikein


Luo 40 s, ja jaa tasaisesti neljälle puikolle. Neulo 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta suljettuna neuleena, kunnes varren pituus on 8 cm.
Neulo kantatilkku: neulo 1 puikon s:t 4 puikolle, ja kavenna samalla tasavälein 2 s = 18 s. Neulo kantatilkkua 12 krs niin, että oikealla puolella neulot 1 oikein, 1 oikein neulomatta, ja nurjalla puolella kaikki s:t oikein.
Aloita kantapohja oikean puolen kerroksella: neulo 11 s, ja neulo 2 s ylivetäen yhteen. Käännä työ. Neulo 1 s nurin neulomatta, ja 4 s nurin, ja neulo 2 s ylivetäen yhteen. Tee kavennukset joka krs samoissa kohdissa, kunnes jäljellä ovat vain keskimmäiset s:t.
Poimi kantalapun reunoista s:t 1 ja 4 puikolle.
Neulo kiilakavennukset: neulo 1 puikon lopussa 2 s oikein yhteen, ja 4 puikon alussa 2 s ylivetäen yhteen. Jatka kavennuksia, kunnes työssä on jäljellä 36 s.
Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena, kunnes sen pituus on 8 cm kantapohja mukaanlukien.
Neulo lopuksi kärkikavennukset: neulo 1 ja 3 puikon lopussa 2 s oikein yhteen, ja 2 ja 4 puikon alussa 2 s ylivetäen yhteen. Toista joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s.
Päättely: katkaise lanka, vedä s:iden läpi, ja päättele hyvin.
Neulo toinen sukka samalla tavalla.


Syksyn aikana tulen vielä julkaisemaan postauksen, jossa kerron, miten neulotaan isommat villasukat.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti