21.10.2013

Helsinki International Horse Show

Viikonloppuna oli siis HIHS, ja kävimme siellä äidin kanssa. Olimme käyneet itseasiassa jo viimevuonnakin, mutta mielestäni ohjelma oli tänävuonna parempi ja mielenkiintoisempi. Oli tapahtuma tosin viimevuonnakin hyvin järjestetty.
En sin ohjelmassa oli tavallinen viiden kilpailijan kouluratsastusfinaali. Mielestäni kaikki ratsastajat olivat kovatasoisia, eikä kukaan erottunut ratsastamalla huonoa suoritusta. Ketään ei hylätty, mutta voittajaksi selviytyi parhaat pisteet (n.71%) saanut ratsastaja. 
Sen jälkeen oli kaikenlaista muuta ohjelmaa, mm: tulishow sekä palkintojenjakoa. Järjestettiin myös toinen kouluratsastuskilpailu ns.kokeilumielessä. Kilpailussa erikoista oli se, että samaan aikaan kaksi ratsastajaa ratsastivat radan, mutta toistensa peilikuvana, ja parempi heistä pääsi finaaliin. Ja finaaliin selviytyneet ratsukot ratsastivat taas radan toistensa peilikuvana, ja parempi heistä voitti kilpailun. Yhteensä kilpailemassa oli neljä ratsukkoa. Itse pidin tällaisesta systeemistä, tosin oli välillä hieman hankalaa seurata kahta ratsukkoa yhtä aikaa.
Lopuksi sitten oli koko Horse Shown huipentuma, eli Longines FEI world cup. Esterata oli melko haastava, sillä radalla oli yhteensä 13 estettä, joka teki radasta ahtaan. Haastavuus näkyi myös tuloksissa, sillä 39 ratsukosta vain kahdeksan pääsi jatkoon, eikä joukossa ollut ketään suomalaista. Lopuksi voittajaksi selviytyi ranskalainen Patrice Delaveau hevosellaan Orient Express HDC.
Kiva tapahtuma oli yleisesti ottaen.
















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti