28.10.2013

Kirjamessut

Viimeviikolla, to-su Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin kirjamessut, ja minä olin tietysti paikalla, kun olen tällainen lukutoukka.
Kirjamessujen hyvä puoli on se, että siellä on kustannusyhtiöiden "kirjakauppojen" lisäksi myös haastattelua ja muuta ohjelmaa. Tänävuonna minua erityisesti kiinnosti Louhi-lava, jossa Kallion ilmaisutaidon lukion nuoret olivat järjestäneen vaikka mitä kirjoihin ja kirjallisuuteen liittyvää ohjelmaa. Kävin itseasiassa kuuntelemassa kyseisellä lavalla järjestetyn keskustelun, jossa fantasiakirjailijat keskustelivat, miten luodaan fantasiamaailma.
Erilaisten keskustelujen kautta opin myös uusia asioita kirjallisuuteen liittyen. Esimerkiksi Tove Janssonin elämänkerran kirjoittaja kertoi, että Tove olisi halunnut, että hänet muistettaisiin kuvataiteilijana, mutta oli sitten joskus huokaissut: "No, minut muistetaan nyt Muumeista".
Kirjamessut olivat myös siitä hyvä tapahtuma, että siellä saattoi bongata vaikka kuinka paljon tunnettuja suomalaisia kirjailijoita.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti