4.1.2014

ALEKSANDRA SUURI- KIRJA-ARVOSTELU

Aleksandra luulee, että hänelle on tulossa hauska vuosi, sillä hänen perheeseensä on tulossa vuodeksi belgialainen vaihto-oppilas, Tim. Kuitenkin Tim on pian liiankin kotonaan, ja jättää aiemmin niin suositun Aleksandran varjoonsa. pian Aleksandra ei ole enää varma, oliko vaihto-oppilaan ottaminen sittenkään niin hyvä ajatus.
Aleksandra oli ehdottomasti suosikkihahmoni kirjassa. Hän oli perheen ainut lapsi, ja hänen oli vaikeaa jakaa vanhempien huomiota, joten välillä samaistuin häneen.
Kirja oli mielestäni ainakin juonen kannalta erittäin viihdyttävä lukukokemus. Juoni meni eteenpäin, ja välillä en olisi malttanut lopettaa lukemista. Oli myös mukavaa lukea suomalaista nuortenkirjallisuutta, sillä kirjasta puuttuivat kokonaan omituiset käännösmokat.
Ehkä eniten pidin kuitenkin kirjan sanomasta. Kirja kyseenalaistaa, pitääkö vaihto-oppilaan takia aina olla kiva ja pirteä, sillä jokaisella on huonoja päiviä. Rivien välistä myös huomasi, ettei Tim ollut yksinomaan kaikkien ongelmien aiheuttaja, sillä perheellä oli jo huomattavissa ongelmia.
Loppu oli kirjassa onnellinen, muttei kuitenkaan ennalta-arvattava. Henkilöhahmojen välisiä yhteenottoja jäi vielä pohtimaan kirjan luettuaankin, joten tämä on kaikin puolin erinomainen kirja.

2 kommenttia :

  1. tää on kyl ihan hyvä kirja! oon kans ite joskus lukenu :)

    http://dreamtomorrows.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo kirja on kyllä lukemisen arvoinen :).

    VastaaPoista