11.1.2014

NEULOTTU PIPO

Tällä hetkellä pipot ovat erittäin trendikkäitä. Pipomuoti on iskenyt myös tyttöihin, ja koulussa aika moni käyttää pipoa. Suurimmat pipofanit laittavat pipon päähänsä myös kesähelteellä. Trendikkäin pipo on nyt taitettu kaksinkerroin resorireunasta, ja resorissa voi lukea jokin sana. Mielellään pipo on myös liian pitkä, jolloin se nousee vähän päälaen yli.
Niinpä nyt on hyvä aika neuloa itselleen pipo. Langan materiaalista riippuen voit tehdä lämmittäviä pipoja (esim.villalangasta) tai keväisin ja ehkä jopa myös kesäisin käytettäviä pipoja, jotka eivät ole niin lämpimiä (esim.puuvillalangasta).
Tähän postaukseen olen laittanut peruspipon ohjeen. Mallia voi tietysti muokata neulomalla kaksi kertaa pidemmän resorin, jolloin resorin voi taittaa, tai pipon suoraa osaa enemmän, jolloin pipo nousee päälaen yli.

Lanka: 7 veljestä

Puikot: sukkapuikot nro 3,5 tai käsialan mukaan

Luo sukkapuikoille 96 s, ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle (24 s/ puikko). Neulo 2 o, 2 n-joustinneuletta, kunnes kappaleen pituus on 5 cm. Neulo sitten sileää neuletta suljettuna neuleena, ( kaikki s:t oikein) kunnes kappaleen pituus on 16 cm, tai pipo peittää korvat. Kavennusten aikana pipon korkeus nousee nimittäin vain n. 9 cm, joten piposta tulee helposti liian pieni.
Aloita kavennukset: neulo joka puikon keskellä ja lopussa 2 s oikein yhteen joka toinen krs, kunnes jäljellä on 48 s. Neulo sitten kavennukset joka krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 2 s. Katkaise lanka, ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langat.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti