24.1.2014

HEDELMÄSORBETTI

opettelin tässä vähän aikaa sitten valmistamaan todella hyvää hedelmäsorbettia, joten päätin jakaa sorbetin ohjeen täällä blogissa. Itse käytin sorbetin tekoon persikoita, mutta yhtä hyin käyvät muutkin hedelmät ja vaikka erilaiset marjat. Käytin säilykepersikoita, joka oli myöhemmin ajatellen hyvä idea, sillä kokonaisaet hedelmät olisi pitänyt ensdin kuoria ja pilkkoa. Tietysti halutessaan voi vaikka sekoittaa erilaisia hedelmiä tai marjoja keskenään, jotta sorbetin mausta tulee vähän erikoisempi.


6 dl hedelmiä/ marjoja
0,5 dl sokeria

Valkuaisvaahto:
1 valkuainen
2 rkl sokeria

Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
ja sokerilla maustettuna


1. Soseuta vähän sulaneet hedelmät/ marjat sokerin kanssa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2. Pane hedelmä/marjasose kulhossa pakastimeen. Vatkaa jäähtyvää seosta pari kolme kertaa.
3. Vatkaa valkuainen ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti jäähtyvään sorbettiin. Anna sorbetin jäähtyä vielä 1 tunnin verran.
4. Ota valmiista sorbetista jäätelökauhalla tai lusikalla lastuja suoraan annosmaljoihin. Koristele annokset kermavaahdolla.



2 kommenttia :

  1. Nam miten hyvännäköstä!:p Pitäs varmaan joskus itekkin yrittää tehdä!

    http://starrynight-emma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa :) Tuo sorbetti maistuu niin ihanan raikkaalta.

      Poista