14.1.2014

TEELAJIEN ARVOSTELU

Vähän yli vuosi sitten innostuin teen mausta, ja nykyään juon teetä joka päivä. Niinpä päätin arvostella kolme teelajia, ja esitellä ne samalla.



Ensimmäisenä arvostelen yhden ehdottomasti suosikkiteelajini, nimittäin Liptonin mustikkamuffinssiiniteen. Etukäteen luulin, ettei kyseisessä teessä tuoksuisi mustikkamuffinssiini juuri lainkaan, mutta onneksi olin väärässä. Mustikkamuffinssiinin tuoksu on nimittäin suorastaan huumaava, ja maistuukin melko vahvasti teessä. Maku ei kuitenkaan ole liian voimakas. Pienenä erikoisuutena teepussit ovat pyramiidin muotoisia, joka on hyvä, sillä silloin maku ja tuoksu tulee perinteistä teepussia paremmin esiin.



Toisena arvostelen Cha:n Earl Grey-teen. Kyseinen tee on löytynyt Virosta, eikä sitä tietääkseni myydä Suomessa. Purkista voisi päätellä, että kyseessä on irtoteetä, mutta todellisuudessa tee on pakattu hieman erikoisempiin teepusseihin. Pussit ovat pyöreitä ja litteitä, eikä niissä ole narua, joten teepussi tiputettiin kannuun. Vaikka kyseessä on Earl Grey-tee, mausta ja tuoksusta ei välttämättä tule heti mieleen perinteinen Earl Grey-tee. Maku on hieman pistävä ja melko voimakas, mutta ihan hyvä silti. Kyseessä on siis hieman erikoisempi teelaji.



Viimeisenä jo mainitsemani perinteinen Twiningsin Earl Grey-tee. Kyseinen tee onkin jo klassikko, mitä en kyllä yhtään ihmettele. Maku on riittävän voimakas, mutta kuitenkin kevyt. Maku ja tuoksu ovat vain niin hyviä, ettei tähän teelajiin voi kyllästyä. Ja sen lisäksi maku on niin tavallinen, että se sopii lähestulkoon kaikkien makujen kanssa yhteen. Tätä voisi varmaankin kutsua perusteeksi, joka toimii aina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti