19.2.2014

LA DOLCE VITA

Nyt on takana lähes viikon Rooman matka, ja mukavaa oli. Sää suosi meitä ja välillä oli jopa hellekeli. Rooma onkin kaupunki, josta löytyy paljon nähtävyyksiä, niin antiikin Rooman aikaisia kuin vähän uudempiakin. Niinpä kokosin tähän postaukseen Rooman nähtävyyksistä omat suosikkini.



                               Trevi Fountain

Etukäteen ajattelin, ettei Trevi Fountainin suihkulähde olisi kovin kummoinen, mutta olin väärässä. Kyseinen suihkulähde sijaitsee ihanaalla aukiolla, joka oli aamulla ihanan rauhallinen. Trevi Fountain on kooltaan ylläättävän suuri, ja koristeltu patsailla, ja se on varmaankin kaunein suihkulähde, jonka olen ikinä nähnyt. Olisin voinut kuvailla ja katsella sitä vaikka kuinka pitkään.



                              Colosseum

Colosseum taitaakin olla Rooman tunnetuin nähtävyys, ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Vaikka tiesinkin, että se se olisi valtava, en olisi uskonut, että Colosseum olisi niin suuri. Ja ylempien katsomoiden ikkunoista näki hyvin myös lähellä sijaitsevaan muuhun antiikinaikaiseen Roomaan, Forum Romanum:n, jossa kannattaa myös käydä.



                            Villa Borghese

Villa Borghese on suuri puisto Roomassa, jossa paikalliset viettävät aikaa viikonloppuisin. Paikkana tuo kyseinen puisto on aivan ihana, kun  siellä on iloisia ihmisiä ja kaunista luontoa, kuten appelsiinipuita. Puistossa on myös mahdollista vuokrata polkupyöriä ja muita kulkuneuvoja, kuten polkupyöriä, joissa kaksi ihmistä ajaa vierekkäin. Vuokraus kannattaa, sillä puistoalue on melko suuri käveltäväksi, mutta pyörällä sen pääsee näkemään kokonaan melko nopeasti.




                         Capitoliumin museo

Capitoliumin museo on ehkä hienoin museo missä olen ikinä käynyt. Museossa voi nähdä mm. historiallisesti kuuluisia patsaita, vanhoja latinankielisiä tekstejä, kattomaalauksia sekä esineitä eri aikakausilta. Museo on kahdessa eri talossa, jotka yhdistyvät maanalaisella käytävällä, ja molemmissa rakennuksissa riittää paljon nähtävää. Toisen rakennuksen yläkerrassa on muuten kahvila, josta saa herkullisia paninileipiä, ja kahvilan viereiseltä terassilta saa kuvia koko Rooman kaupungista. 



4 kommenttia :

  1. Ooo Rooma! Mäkin oon ollu kerran siellä, se on kyllä kaunis kaupunki!
    Sulla on kiva ja raikas blogi, jatka samaan malliin! :)

    http://iftheresafuture.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Rooma on kyllä kaunis kaupunki. Ja kiitos paljon :)

      Poista
  2. Oih, minäkin haluan Roomaan! Pitkään jo haaveillut :)

    http://from-e-to-a.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rooma on kyllä kiva kaupunki. Toivottavasti saat haaveesi toteutettua. :)

      Poista