6.2.2014

LAPASET

Neulontaohjeet jatkuvat! Tällä kertaa vuorossa onkin peruslapasten ohje.
Mielestäni lapasten neulominen on jonkin verran helpompaa ja nopeanpaa kuin villasukkien neulominen, joten olen myös lapasia neulonut jonkin verran. Lapaset taisivatkin olla ensimmäisen työ, jonka neuloin sukkapuikoilla, joten niiden neulominen ei ole kovin vaikeaa.
Viileitä kelejä on toivottavasti vielä jonkin aikaa, joten lapasia ehtii vielä hyvin käyttämään. Mikäli haluat lapasista oikein lämpimät, niihin kannattaa ommella vuori esim. fleecekankaasta.

Puikot: sukkapuikot 3,5 tai käsialan mukaan

Lanka: 7 veljestä


Luo puikoille 36 s, ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle, 9 s/puikko. Neulo 2 oikein 2 nurin-joustineuletta 8 cm, ja jatka sileää neuletta suljettuna neuleena, kunnes neuletyö ylettää peukaloosi saakka. Neulo sitten kolmannen puikon 7 ensimmäistä silmukkaa erivärisellä langalla, ja solmi lanka löyhästi. Jatka neulomista, kunnes neuletyö ylettyy pikkusormen yli. Neulo sitten kavennukset: 1 ja 3 puikon lopussa 2 s oikein yhteen sekä 2 ja 4 puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka krs, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.
Pura peukalolanka varovasti pois, ja poimi silmukat kolmelle puikolle niin, että alareunan silmukat ovat yhdellä puikolla, ja yläreunan silmukat on jaettu kahdelle puikolle. Neulo alareunan silmukoiden puikko, ja lisää seuraavan puikon alkuun 2-3 s peukaloaukon reunasta, ettei peukalon tyveen tule reikää. Neulo 2 ja 3 puikon silmukat, ja ota taas vastaavasti 2-3 s peukaloaukon reunasta. Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena, kunnes puolet peukalon kynnestä peittyy. Tee kavennukset, kuten kärjessä.



2 kommenttia :

  1. Mulla olisi sulle haaste mun blogissa :)
    http://nea-emilia.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! :). En kuitenkaan tee haastetta vielä, koska tein sen hetki sitten, mutta pistetään korvan taakse.

      Poista