15.12.2013

HOBITTI-SMAUGIN AUTIOITTAMA MAA- ELOKUVA-ARVOSTELU

Kuva: www.finnkino.fi

Toisessa osassa hobittien vaarallinen matka kohti Ereborin valloittamista jatkuu. He tapaavat Nahanvaihtajan, Metsähaltijoita sekä Järvikaupungin asukkaat. Kuitenkin vaara on vasta edessä, vuoren sisällä. Ongelmaksi koituu päästä vuoren sisälle, josta pitäisi löytää arvokas Arkkikivi, lohikäärmettä, Smaugia herättämättä.
Ensimmäisenä hyvänä asiana oli, että juoni pääsi elokuvassa heti vauhtiin. Toisessa osassa ei ollut enää samanlaista tyhjäkäyntiä alussa, kuten ensimmäisessä osassa. Juoni meni hyvin eteenpäin koko elokuvan ajan.
Kävin katsomassa elokuvan 3D:nä ja se kannatta. Vaikka en yleensä tykkää 3D-elokuvista, tässä se toimi erittäin hyvin, ja välillä tuntui kuin olisi ollut elokuvassa mukana. Kohtaukset tuntuivat aidommilta, ja välillä ehkä myös hieman pelottavilta.
Ylipäätään elokuvan fantasiahahmot olivat hyvin tehty, ja tuntuivat aidoilta.
Elokuvassa lähtökohtana oli, että kaikki sen katsovat ovat nähneet ensimmäisen osan, joten tuttuja hahmoja ei turhaan esitelty, eikä ensimmäisen osan tapahtumia kerrattu alussa. Kuitenkin uudet hahmot esiteltiin, eikä heistä ollut elokuvan aikana kokoajan pihalla.
Elokuvaan oli hyvin myös istutettu joitakin hauskoja repliikkejä, jotka olivat hauskoja, eivätkä väkinäisiä.
Kuten ensimmäisessä osassa, myös tässä toisessakin osassa loppu oli tehty niin jännittäväksi, että jäi odottamaan viimeistä osaa. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse odotta kuin vuoden verra.
Suosittelen kyllä tätä elokuvaa, en edes oikein keksi mitään, mistä en pitänyt elokuvassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti