7.12.2013

LUOMULAMPAAN VILLALANKA

Ajattelin vinkata tänne blogiin eräästä vähän erikoisemmasta villalangasta, johon olen ihastunut. Alkusyksystä löysin nimittäin maalaismarkkinoilta kojun, jossa myytiin luomulampaiden villalankaa.
Kyseinen lanka on siis kehrätty kotieläiminä olevista lampaista. Lanka on 100% villaa, eikä sitä ole värjätty mitenkään. Lankakerät ovat siis tämän takin ruskeita tai luonnonvalkoisia, ja langan värin sävy vaihtelee hieman, joten kerän väri on hieman eläväinen. Näissä villalangoissa tykästyinmkin eniten niiden väreihin, olisin voinut ostaa vaikka kerän jokaista väriä.
Ja, koska langat ovat täysin lampaanvillaa, niissä on myös eräs aika hauska ominaisuus. Langat nimittäin tuoksuvat ihanasti lampaalle, ja kun on vähän aikaa neulonut, kädetkin tuoksuvat lampaalle. Sen lisäksi tämä lanka on ihanan pehmeää, ja melkeinpä hyväilee sormia neuloessa. Eikä kutita tai pistele ollenkaan.Tämä lanka myydään vyyhdeissä, joten suosittelen ennen neulomista avaamaan lankavyyhdin, ja kierittämään sen keräksi, ettei ole neuloessa solmussa langassa. Itse nimittäin olin laiska, ja päätin jättää langan vyyhdiksi. Pian kaduin tätä ratkaisua, sillä jouduin jatkuvasti availemaan solmuja sekä kierteitä, ja se hieman hidasti villasukkien neulomista.
Näitä lankavyyhtejä valmistaa siis Pornaisissa oleva Lukumiehen lampola, ja lankoja on myynnissä ainakin erilaisilla markkinoilla.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti