26.12.2013

PAIDASTA MATONKUDETTA

Virkkasin joulukuun alussa korin trikookuteesta. Minulla oli jo valmiina trikookankaasta leikattua kudetta, mutta se riitti vain korin pohjan virkkaamiseen, joten päätin tehdä itse trikookudetta vanhoista t-paidoista. Jonkin aikaa jouduin miettimään, miten paidasta saisi leikattua järkevästi trikookudetta, niin, että paidasta tulisi suurin osa ainakin käytettyä, ja trikookude ei katkeaisi kokoajan, jotta solmuja tulisi mahdollisimman vähän. Kokosin siis tähän postaukseen ohjeet välivaihekuvien kera.



Irroita paidasta ensin kaikki resorit. Voit joko leikata ensin pienen loven, ja repiä resorin sitten irti, tai leikata koko resorin, jolloin kankaan reunasta tulee siistinpi. Avaa myös kaikki paidan saumat, ja leikkaa ommellut reunat pois. Paidasta on helpompi leikata suikaleita, kun kaikki resorit ja saumat on leikattu pois.



Ala sitten leikkaamaan kankaabn reunaa pitkin n. 0,5 cm pituista suikaletta. Repiminen voi olla tässä vaiheessa melko haastavaa, sillä kankaan reuna ei välttämättä ole suora, jolloin repimällä suikale katkeaa jo n.parinkymmenen sentin päästä alusta. Jos kankaan reuna kiemurtelee, leikkaat vain aina n. 0,5 cm päästä kankaan reunaa.



Trikookudetta on vaikeanpaa virkata, jos se aina katkaistaan kankaan toisessa päässä kankaan reunaa, jolloin tulee pasljon solmuja. Niinpä kuvan mukaisesti ei kannata leikata ihan reunaan saakka, vaan aloittaa seuraava "kerros" jo vähän aikaisemmin, jolloin trikookude ei katkea. Ylimääräisen suikaleen voi leikata myöhemmin pois.

Esittelen seuraavassa postauksessa virkkaamani korin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti