3.12.2013

ITSETEHDYT JOULUTORTUT

Viimeviikolla teimme kotitalouden tunnilla joulutorttuja taikinasta lähtien itse. Olin kyllä kuullut, että ennen joulutorttutaikina leivottiin aina itse, mutten ollut koskaan ennen valmistanut sitä.
Olihan se aika hauskaa päästä kokeilemaan joulutorttutaikinan leipomista, ja hyvänä puolena oli se, ettei tarvinnut odottaa torttutaikinalevyjen sulamista, kuten valmiista joulutorttutaikinasta tehdessä. Huonona puolena tässä on ehkä se, ettei joulutortut nousseet paljonkaan uunissa. Mutta se nyt taitaa olla vähän makuasia.


Rahkavoitaikina:
125 g voita tai
margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g maitorahkaa

Täyte:
luumusosetta


1. Valmista ensin rahkavoitaikina. Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe kulhossa, puuhaarukalla tai sormin nyppien.
2. Lisää maitorahka, ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Anna taikinan kovettua kylmässä vähintään 30 min.
4. Kaaviloi taikina jauhotetulla alustalla vajaan 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä 12 neliöksi.
5. Täytä tortut luumusoseella ja sulje kulmasakarat yhteen tortun keskelle.
6. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-12 min.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti